Galéria

4 vitamin, aminek hiánya alvásproblémákat okozhat

Forrás:

A belső feszültség leküzdéséhez elengedhetetlen a magnézium, ugyanis nyugtatja az idegsejteket és csökkenti a pulzusszámot. Bizonyos kutatások ráadásul bizonyítják, hogy a melatonintermelésre is hatással van, arra a hormonra, ami befolyásolja az alvás-ébrenlét ciklust és a mély, pihentető alvást. Mivel a kalciummal közösen segítik egymás felszívódását, érdemes őket 2 az 1-hez arányban szedni.

Ezt edd: diófélék, zab, étcsokoládé.


Forrás:

Rengeteg pozitív tulajdonságát ismerjük ennek a vitaminnak, többek között a vírusoktól és baciktól is megvéd. Ezen kívül több kutatás is rámutatott arra, hogy a C-vitamin megfelelő szintje és a pihentető alvás között összefüggés van, vagyis, ha alacsony a szervezetedben a C-vitaminszint, alvászavarok léphetnek fel nálad.

Ezt edd: citrusfélék, paprika, brokkoli, mangó, kivi.


Forrás:

A B1-vitamin hat a hormon- és az idegrendszerre, a B6-vitamin a melatonintermelést befolyásolja, a B12-vitamin pedig támogatja az energiatermelést. Utóbbi hiánya fáradtságot, fásultságot, emésztőrendszeri problémákat okoz, ráadásul álmatlansághoz és depresszióhoz is vezethet.  

Ezt edd: retek, bab, cékla, spenót, lazac.


Forrás:

Többek között fáradékonyságot és alvászavarokat is okoz a D-vitaminhiány amellett, hogy megnöveli a fertőzés, az érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás esélyét. Tudtad, hogy nyáron is érdemes étrend-kiegészítővel pótolni a D-vitaminhiányt, ha irodában töltöd az időd nagy részét? Naponta 15-30 perc napon töltött időt ajánlanak a szakemberek, ennek ugyanis elegendőnek kell lenni ahhoz, hogy feltöltődjenek a készletek. Az őszi-téli hónapokban pedig elengedhetetlen a vitaminpótlás.