Galéria

Új galéria (2022. 09. 15)

Forrás:

A zöld tea többek között ásványi anyagokat, vitaminokat és koffeint is tartalmaz, nem véletlenül tulajdonítanak neki több kedvező élettani hatást is. Többek között erősíti az immunrendszert, a fogínybetegségek ellen is véd, ráadásul egyes kutatások szerint rákmegelőző hatással is bír. Sőt, állatkísérletek bizonyítják, hogy az elhízás megelőzésében is segít, ahogy alacsonyabb koleszterinszinthez és kisebb mértékű inzulinrezisztenciához is köthető.


Forrás:

Ez a tea rendkívül gazdag antioxidánsokban, amik nagyon fontosak a szervezet megfelelő működése szempontjából. Napi 3 csésze fekete tea csökkenti a stroke esélyét is, ráadásul a benne található polifenolok meggátolják a bakteriális fertőzések kialakulását is. Gondoltad volna, hogy mindemellett még a hajkoronádra is jó hatással lehet? A benne található koffein blokkolja a hormont, ami a hajhullásért felelős.


Forrás:

Serkenti az anyagcserét, enyhíti a stresszt és a feszkót, nyugtató hatása miatt az elalvás is könnyebben megy tőle. A fehér tea emellett segít megszabadulni a felesleges zsírrétegtől is, öregedésgátló hatással és májvédő hatással bír. Utóbbit a katekint antioxidáns védi meg az oxidatív stressztől.


Forrás:

Ez a tradicionális kínai ital rengeteg tápanyaggal bír, csökkenti a szívroham esélyét azok körében, akik naponta fogyasztják. Ráadásul az ekcémában szenvedők tüneteit is enyhíti, ha az illető legalább két héten keresztül napi egy csészével megiszik belőle.