Galéria

A top 10 legnépszerűbb kutyafajta 2022-ben

Forrás:

A német származású, zömök kutyafajta igazán élénk és játékos természetéről ismert. Nem tartják kifejezetten agresszívnek, de nem fél megugatni senkit és semmit, ha arra kerülne a sor. Könnyen barátkozik, így olyan háztartásba is tökéletesen illik, ahol kicsi gyerekek vannak. Gyorsan tanul és nagyjából 12-15 évig él.


Forrás:

Rengetegen odavannak a marcona kinézetű, ám nagyon cuki és barátságos fajáért, ami rendkívül energikus, így nagyon sok testmozgásra van szüksége. Mindemellett azonban imád a kanapén is henyélni, ha előtte már megvolt a napi séta. Egyébként bármikor kapható egy kisjátékra. Makacs, viszont megvan a képessége ahhoz, hogy képzett és okos kutyává váljon. Nagyjából 10-12 évig él.


Forrás:

Bár egy kicsit hátrébb csúszott a népszerűségi listán, így is előkelő helyen szerepel a nagyon barátságos vadászkutya fajta. Ahogy a Wikipédián olvasható: a mérete, természete és az örökletes betegségektől való mentessége miatt annyira népszerű. Sok odafigyelést igényel a nevelése, ugyanis elég huncut fajtáról van szó, aki minden csínytevésben benne van. Nagyon szereti a társaságot és 12-15 évig is élhet.


Forrás:

Ezt a fajtát messziről kiszúrja az ember az utcán, ugyanis annyira jellegzetesen alacsony termettel és hosszúkás testfelépítéssel rendelkezik. Alapvetően vadászkutyáról van szó, így akaratos és önálló, sportos fajta. A tacskó nagyon szereti a gyerekeket, és imád játszani, nagyjából 10-15 évig él.


Forrás:

Az egyik legkisebb és legnépszerűbb terrier fajta, ami gyakran fordul meg kiállításokon és visel hajdíszt a szőrében. Nagyon ragaszkodó fajta, az idegenekkel szemben viszont kissé bizalmatlan, ám apró termete ellenére nem fél semmitől. A yorkinak nincs szüksége extra mennyiségű mozgásra, kis lakásban is jól érzi magát. Nagyjából 13-16 évig él.


Forrás:

A világ legkisebb kutyafajtája 10 év alatt 5 helyett lépett vissza a népszerűségi lista éléről, de még most is rengetegen imádják. Kicsi termete ellenére elég agresszív, de ez nem jelenti azt, hogy bántaná is az embereket. Szeret játszani, de nincs szüksége nagy mozgástérre. Jól kijön más kutyákkal és nagyjából 10-18 évig él.


Forrás:

Szerető, hűséges, játékos fajta, ami megannyi filmben ikonikus háziállatként köszön vissza. Vadászkutyaként is kiváló amellett, hogy nagyon szelíd, így gyerekekkel is jól kijön. Továbbá jellemző rá, hogy intelligens és könnyen képezhető, energikus és engedelmes. Nagyjából 10-12 évig él.


Forrás:

Ez a kisméretű szeretetgombóc nagyon ragaszkodik a gazdájához és általában csendesebb a többi kutyánál. Nagyon szeret a szabadban játszani és a gyerekekkel is kedves, ráadásul keveset ugat, így akár panellakásba is kiváló választás lehet. Hajlamos a horkolásra és légzési nehézségei is lehetnek, átlagosan 10-14 évig él.


Forrás:

Okos és hűséges, rendszeresen alkalmazzák nyomozó- vagy mentőkutyaként is, de házőrzőként is kiváló. Nagyon jól kijön a környezetében élőkkel, de egy valakire mindig jobban felnéz a családban. Gyerekekkel is szuperül elvan, ugyanis imád játszani. Figyelmes és kiegyensúlyozott, nagyjából 10-13 évig él.


Forrás:

Népszerűségük megkérdőjelezhetetlen, nagyméretű, szerethető kutyus, aki védelmezi a családját és elég intelligens ahhoz, hogy alaposan kiképezzék. Imádja a vizet, így a kedvencei azok a területek, ahol tavak vagy kis patakok találhatók, amikben önfeledten játszadozhat. Nagyjából 15 évig él. Ez a fajta volt egyébként 1991-ben a legnépszerűbb, most pedig újra megszerezte magának az első helyet.