Galéria

9 dolog, ami a filmeknek köszönhetően hirtelen népszerűvé vált

Forrás: Úgy tartják, hogy ennek a desszertnek a receptjét Catherine de Medici hozta Franciaországba. A macaron mindig is népszerű volt a hazájában, de Sofia Coppola Marie Antoinette-je világszerte népszerűvé tette. Miután Kirsten Dunst a különböző színű desszerteket eszi a filmben, pillanatok alatt az érdeklődés középpontjába került a finom süti. Sok pékségben jelent meg, amelyek elkezdték gyártani és árusítani is őket. Dunst még azzal is viccelődött, hogy neki és Coppolának rögtön a film bemutatása után be kellett volna fektetni ebbe az üzletbe.
Forrás: Annak ellenére, hogy a Fekete özvegy meglehetősen vegyes kritikákat kapott, karaktere nagy érdeklődést váltott ki, méghozzá a vörös haja miatt. Egy szépségápolási termékeket árusító online áruház arról számolt be, hogy nőtt az ilyen színű hajfestékek eladása. Az az érdekes, hogy Johansson úgy nézett ki, ahogy ebben a franchise-ban mindig is. A felhajtás oka talán az volt, hogy az emberek több éve vártak a film megjelenésére.
Forrás: Miután ez a film megjelent a Netflixen, nőtt a koreai joghurt eladása. Még a részvények is mintegy 2,6%-kal emelkedtek. A filmben a főszereplő és a nővére imádják ezt az italt. De a legérdekesebb jelenet a joghurttal az, amikor Péter először próbálja ki. A rajongók gyorsan rájöttek, mi a pontos márka, és ez felpörgette az eladásokat.
Forrás: Az olasz Job producerei nem voltak túl elégedettek a film teljesítményével. De a BMW annál inkább. Autóik eladása 20%-kal nőtt a film bemutatása után. És akár hiszitek, akár nem, a cég egy fillért sem költött népszerűsítésükre.
Forrás: A Szombat esti láz egyik alkotója sem számított arra, hogy ilyen jól sikerül a musical. Megjelenése után a híres ruhát, amelyet Travolta viselt, mindenki imádta viselni.
Forrás: Az a generáció, amely a Bridget Jones naplóját nézte, nagyon szereti a fagylaltot. Ha rossz az idő, és nem tudsz kimenni sétálni, egyszerűen leülhetsz a tévéd elé egy jókora adag fagylalttal.
Forrás: Ezek a nyakláncok nagyon népszerűek voltak a tizenéves lányok körében a 80-as években. Ám amikor a Szex és New York főszereplője egy ilyennek mutatkozott a nyakában, pillanatok alatt kezdett el mindenki ilyeneket vásárolni.
Forrás: A 80-as években megjelent sorozat, a Miami Vice teljesen új irányba vitte a férfiak stílusát. Színek, trendek születtek, amik a világon is egyre jobban elterjedt.
Forrás: Bella gombás raviolit evett a könyvben és a filmben is. A rajongók csak azért mentek Forksba, hogy kipróbálják az ételt. A kereslet azonban olyan nagy volt, hogy a cég elkezdett fagyasztott raviolit gyártani, hogy bárki megvásárolhassa.