Galéria

4 sorozat, amit át kellett írni a kevés pénz miatt

Forrás: Emlékszel még arra, amikor berobbant a The Walking Dead, és mindenki megőrült a zombisorozatért? Az első évad pörgős, érzelmes, izgalmas cselekményszálához képest aztán éles vágás volt az, ami a második évadban történt. A szereplők megérkeztek egy farmra, majd az egész évad arról szólt, hogy Sophiát keresték, egymással vitatkoztak, néha egy-egy zombi is feltűnt, de semerre sem haladt a történet.

Nos, erről a pénz tehetett! Frank Darabont készítőt és producert kirúgták, a többi dolgozó pedig amiatt aggódott, vajon velük is ez történik-e majd. Az AMC-nél ugyanis azt pletykálták, hogy a Mad Menre annyira sok pénzt költött a forgalmazó, hogy nem maradt már keret a The Walking Deadnek és a Breaking Badnek sem. Források szerint 650 ezer dollárral kevesebbet költhettek epizódonként, így kénytelenek voltak a szereplőket huzamosabb időre a farmra költöztetni, szemben az első évad városi, sokszínű helyszíneivel. A sorozat végül túlélte ezt, és még mai napig megy, bár abban a legtöbb fan egyetért, hogy az első évad színvonalát azóta sem érték el.
Forrás: A sorozat nem véletlenül volt hatalmas siker, képes volt valami újat hozni a képernyőkre. Azonban a készítőknek elég sokat kellett improvizálniuk, ezt az egyik producer árulta el. Volt, hogy nem is tudták, mikorra kell befejezniük az évadot, máskor a cselekmény nem működött, és bizony volt négy epizód, ami szinte végig egy ketrecben játszódott. Ez volt az, amikor Sawyert és Kate-et bezárták, és epizódokon át csak a rácsok mögött láttuk őket.
Forrás: A sorozat a 8. évadra nem kis büdzsével rendelkezett, a sárkányok és a harci jelenetek, na meg a sztárok fizetése elég nagy kiadást jelentett. De persze amikor még a Trónok harca csak elkezdődött, nem volt ennyi pénzük a forgatásokra. Biztosan emlékszel még arra, amikor a Zöld Ág melletti csatában nem látjuk a Starkokat és a Lannistereket, csak Tyriont, aki megjelenik, és rögtön kiütik; majd vágás. A készítők elárulták, hogy ezt azért így oldották meg, mert egyszerűen nem volt pénzük nagy harci jelenetre, és ez volt a legegyszerűbb megoldás.
Forrás: A sorozat egyik írója sem tud szépen nyilatkozni a második évad lezárásáról. A történet szerint ugyanis Rikert megtámadja egy csúnya földönkívüli vírus, ami ágynak szegezi, Dr. Pulaski szerint pedig csak úgy gyógyulhat meg, ha újraél minden rossz emléket. Ami azt jelentette, hogy az egész részben régebben készült felvételeket vetítettek egymás után. Erről nem a kreativitás hiánya tehetett, hanem az, hogy az évad elején túlköltekezték magukat a készítők, és nem maradt pénz rendes befejezésre.