Galéria

10 dolog, amit egyáltalán nem szabadna a fürdőszobában tárolni

Forrás: PARFÜMÖK
A meleg és a parfüm nem jó párosítás. A váltakozó hőmrséklet a parfüm molekuláit szétbombázza, megváltoztatja az illatát, így az EDP-d savanykásabb illatú lesz.
Forrás: FÜRDŐKÖPENY
Ugyanaz a helyzet ezzel, mint a törülközővel, a nedves, meleg textil a baktériumok és a gombák melegágya, úgyhogy szárítsd jól szellőző helyen és felkasztva.
Forrás: KÖRÖMLAKK
A körömlakkok általában 2 évig jók – legalábbis ha rendesen visszazárod és nem tárolod meleg helyen. A meleg és a pára ront a lakk minőségén, nyúlós, darabos lesz, azaz hamarabb megromlik.
Forrás: KÖNYV, ÚJSÁG
Kádban olvasni az egyik legjobb relaxáló program, csak utána ne felejtsd ott a könyvedet! Bár szuperül néz ki egy fürdőszoba falán egy könyvespolc, tele szép albumokkal, inkább ne tedd a köteteket tönkre. Nedves levegőben összeragadnak és bepenészednek a lapok.
Forrás: ÉKSZEREK, ÓRÁK
Sokszor a fürdőben veszed le az ékszereidet zuhanyozás vagy lefekvés előtt? Ez nem baj, csak ne tárold melegben és párában! A nemes fémek foltosak, fakók lesznek, főleg az ezőst oxidálódik gyorsabban a párás melegben. Az ékszereket tedd ékszerdobozba, amit száraz és hűvös helyen tárolsz.
Forrás: SMINKEK
Több okból sincs a mosdód szélén a helye. Ha a fürdőszobádban van a vécé, akkor rengeteg baktérium szállhat rá a felcsapodó vízből, amit utána az arcodra, szemedre, ajkadra kensz. Ráadásul a melegben hamarabb romlanak meg a festékek. A porok akár be is penészedhetnek, a krémek, rúzsok, szájfények pedig megavasodhatnak.
Forrás: FOGKEFE
Ha a mosdóban van a vécé is, akkor a fogkefének semmi keresnivalója a polcon, akkor tedd zárható helyre, hogy semmiféle szennyeződés ne érje!
Forrás: BOROTVA
Amit éppen használsz, természetesen a kád mellett lehet, de a tartalék borotvákat, pengéket, ne a nedves fürdőszobában tartsd, mert a pára rozsdássá és tompává teszi.
Forrás: TABLETTÁK (VITAMINOK, GYÓGYSZEREK)
Semmiféle készítménynek nem tesz jót a meleg és nedves környezet, se szirupot, sem pezsgőtablettát, sem kúpot, sem kapszulát nem szabad a fürdőben tartani, inkább a hűtőben és zárható dobozban.
Forrás: TELEFON
A nedves, párás környezet nem barátja az elektronikai készülékeknek, így jobb, ha ebben a helyiségben kerülöd nemcsak a tárolásukat, hanem a használatukat is, ugyanis könnyen az élettartamuk rövidüléséhez vezethet.