Galéria

Nem volt más megoldás: sztárok, akik saját szüleiket perelték be

Forrás: Leighton Meester

A Gossip Girl sztárja, Leighton 2001-ben kényszerült arra, hogy saját édesanyját perelje be anyagiak miatt. A színésznő ekkoriban még nem igazán volt ismert, de már építgette filmes karrierjét, emellett pedig minden egyes hónapban küldött anyjának 7500 dollárt (ez most 3 millió forintot jelent), hogy ebből fizesse a színésznő öccsének orvosi költségeit. Anyja viszont fogta a pénzt, és fia helyett plasztikai beavatkozásokra, különböző szépészeti kezelésekre költötte. Egy ponton pedig a nő még azt is követelte lányától, hogy 10 ezer dollárt utaljon neki, és ha nem tesz így, bepereli.

Miután Leighton pert indított ellene, a nő 3 milliót követelt tőle, és visszaperelte őt, azt állítva, hogy mindenét feláldozta azért, hogy segítsen beindítani lánya karrierjét. Azt mondta, hogy Leighton tartozik neki, és fia egyébként is 0-24-es felügyeletet igényel, amire Leighton pénze nélkül nincs lehetőségük. A sztori még hosszasan húzódott, ám végül a sztár anyja visszalépett, és Leighton többé nem volt arra kötelezve, hogy fizessen neki.
Forrás: Rihanna

2019-ben Rihanna megvádolta saját édesapját, és egyben üzleti partnerét, hogy félrevezetően mutatta be a céget, amit a tudta nélkül hoztak létre Fenty Entertainment néven. A férfi ugyanis azt állította a megjelenéskor, hogy lányával együtt alapították ezt a céget is, és rengeteget hazudott, hogy minél több milliót kicsikarjon más vállalatokból. Rögtön perre is vitték a dolgot, mivel Rihannának fogalma sem volt arról, hogy mi történik a háta mögött. Kiderült, hogy apja a tudta nélkül próbált leszervezni neki egy Latin-Amerikai koncertturnét 15 millió dollárért, majd még 400 ezer dollárért koncertenként. Az ügy hosszasan zajlott, végül Rihanna 2021-ben kérte, hogy ejtsék a vádakat, és inkább visszalépett az egészből.
Forrás: Mischa Barton

A Narancsvidék sztárja rengeteg pénzt veszített saját édesanyja miatt, aki kihasználta őt. A színésznő 2015-ben perelte be anyját kizsákmányolás, család, zaklatás és verbális bántalmazás miatt. Kiderült, hogy a nő végig hazudott saját lányának a fizetését illetően (azt mondta, az adott szerepekért jóval kisebb pénzt kapott), a különbözetet pedig zsebre rakta, arról nem is beszélve, hogy Mischa neve alatt divatcéget hozott létre, úgy, hogy ő nem is tudott róla, és semmilyen pénzt nem kapott belőle. Aztán a dolgok még rosszabbra fordultak, saját anyja beszélte rá arra, hogy közel 8 millió dollárért vegyen meg egy bizonyos házat, amiről utólag derült ki, hogy félig a nő tulajdonában állt. Mischa azt is elárulta a per során, hogy szülei a luxusotthonukba be sem engedték őt. Végül 2016-ban mégis kérte a per félbehagyását.
Forrás: Kobe Bryant

A világhírű kosárlabdázó, aki 2020-ban hunyt el tragikusan, kénytelen volt 2013-ban saját szüleit beperelni. Joe és Pamela ugyanis úgy döntöttek, aukcióra bocsájtják fiuk emléktárgyait, például gimis egyenruháját, Lakers bajnoki gyűrűjét és minden egyebet, amit kaptak tőle. Amikor Kobe megtudta, pert indított szülei és a holmijait árusító cég ellen. Erre a vállalkozás visszaperelte őt, állítva, hogy ezek a tárgyak már anyja tulajdonát képezik, és amúgy is kifizettek neki 450 ezer dollárt előre, hogy új házat vehessenek maguknak. Az ügy végén az a döntés született, hogy a holmik mindössze 10%-a kerülhetett árverezésre, a szülők pedig nyilatkozatban kértek elnézést saját fiuktól. Persze emiatt nagyon megromlott a viszonyuk, Kobe évekig nem beszélt a szüleivel, és épp halála előtt kezdtek el ismét közeledni egymás felé.
Forrás: Ariel Winter

A Modern család sztárja 12 éves volt, amikor bírósághoz fordult, és elárulta, hogy édesanyja fizikailag és érzelmileg is bántalmazza őt. Ariel kérvényezte, hogy nővére lehessen gyámja, majd két év múlva egy hároméves bírósági ügy vette kezdetét közte és anyja között. A színésznő azt szerette volna, hogy fiatal kora ellenére emancipációt kaphasson, azaz felnőtté nyilvánítsák, és a maga ura lehessen. A kitartása megtérült, mert végül a hároméves ügy végén függetlenséget kapott, és többé nem is beszélt édesanyjával. Elárulta, hogy nagyon nehéz volt mindez, megviselte őt a dolog, de sokkal boldogabb lett, miután megszabadult minden bántalmazástól.
Forrás: Macaulay Culkin

A színész a 90-es évek legnagyobb gyereksztárja volt, nem kis vagyonnal a háta mögött. Ez egy darabig nem okozott gondot a családi fészekben, bár a tény, hogy a szülők minden bevétel 15%-át eltették maguknak, nem annyira tetszett a sztárnak, gyerekként viszont ebből sokat fel sem fogott. A gondok akkor kezdődtek, amikor szülei úgy döntöttek, hogy elválnak, és nemcsak a gyerekek elhelyezése, hanem Macaulay pénze is vitatéma lett. A fiatal színész akkor döntött úgy, hogy jogi lépéseket tesz mindkét szülője ellen, és leveteti nevüket a saját vagyonáról, mivel apja nélkül ő maga sem tudott volna hozzáférni a saját pénzéhez, anyja pedig nem tudta már fizetni a rengeteg ügyvédi számlát. A gyerekek abban biztosak voltak, hogy nem akarnak apjukhoz kerülni, a viszony pedig ezután úgy megromlott, hogy 2016-ban azt nyilatkozta Macaulay, hogy nem is tekint rá már fiaként a férfi.