Galéria

4 dolog, amit tudnod kell, mielőtt kiszőkíted a hajadat

Forrás:

Ha már eldöntötted, hogy bevállalod a fehér szőkét, akkor mindenképpen nézd meg a naptáradat, hogy a szőkítés időpontja körül milyen fontos eseményekre vagy hivatalos. Semmiképp nem ajánlatos olyan időpontra betervezni a festést, amikor például esküvőre, szülinapra vagy munkamegbeszélésre kell menned... És hogy miért? Magát az új, nem szokványos színt neked is meg kell szoknod, ráadásul valószínűleg nem is sikerül elérni elsőre a tökéletes színt, így könnyen előfordulhat, hogy sárga hajjal kell elmenned egy extra fontos összejövetelre... Ugye ezt te sem akarod?


Forrás:

Ha azt gondolnád, hogy a fehér szőkéből csak egyetlen árnyalat van, akkor bizony nem is tévedhetnél nagyobbat! Ebből az extrém szőkített hajszínből ugyanis millió változat létezik egészen a melegebb árnyalatoktól a lilás, gyöngyházszínű fehérig. Éppen ezért érdemes először konzultálnod a fodrászoddal, hogy szerinte pontosan mi az az árnyalat, ami a legjobban fog állni neked, mi az, ami leginkább passzol a bőrtónusodhoz.


Forrás:

Ha arra számítasz, hogy az extrém szőkítés 1-2 óra alatt meglesz, és a tökéletes színnel fogsz távozni a fodrásztól, akkor sajnos el kell keserítsünk, mert ez közel sem ilyen egyszerű folyamat. Az a legvalószínűbb, hogy miután megtörténik az első szőkítésed, a hajadat egy ideig pihentetni kell a következő „bevetésig”, és a fodrászod csak 1-2 hét múlva folytatja a tökéletes árnyalat megalkotását. Ráadásul azzal is érdemes számolnod, hogy egy ilyen extrém világosításnál egyáltalán nem lesz fájdalommentes a folyamat, így, ha kevésbé bírod a csípő, égető érzést, lehet, hogy egy kevésbé világos színnel kéne kezdenél.


Forrás:

Abba is fontos belegondolnod, hogy egy ilyen világos haj egy igen nagy elköteleződés! Ha például a középszőkénél sötétebb az eredet hajad, akkor már egy kisebb lenövés is nagyon feltűnő lehet, így elég gyakran kell festened majd, vagy fodrászhoz járnod. Ráadásul azt s fontos tudnod, hogy nem tudod visszakapni a rég hajszínedet egyik pillanatról a másikra, ha meggondolnád magad a szőkítés után.