Galéria

15 dolog, amiről jobb ha leszoksz a hajápolással kapcsolatban

Forrás:

Többet ártasz vele, mint használsz. Bőven elég a heti 3-4 alkalom is; ha pedig vékonyabb szálú a hajad, a heti kettő mosás is tökéletesen megteszi. Száraz samponnal pedig még ezeket az időközöket is ki tudod tolni.


Forrás:

Teljesen szárítsd meg, mielőtt bármilyen eszközzel megközelítenéd: se hajsütővas, se fésű! A vizes haj sokkal sérülékenyebb; elég, ha a kezeddel beletúrsz.


Forrás:

Ha mégis elkerülhetetlen, hogy valamilyen eszközt használj a vizes hajad formázásához, ne feledkezz meg a hővédelemről. Fújd le például a célnak megfelelő spray-vel, s így egy védőréteg keletkezik rajta, ami megakadályozza a károsodást.


Forrás:

Óvatosan a forró eszközökkel! Ennél rosszabbat nem is tehetnél a hajaddal, még ha szárazon csinálod, akkor sem. Rengeteg más módja is van a formázásnak.


Forrás: Az sem túl szerencsés, ha a kelleténél több sampont, balzsamot, ápolószereket használsz. Nem véletlenül írják rá a flakonokra azt sem, hogy elég egy pénzérményi adag is az adott termékből.
Forrás:

Míg a sampont a hajtövektől kiindulva a hajvégekig, az egész hajadra használhatod; a balzsammal ezzel szemben sokkal óvatosabban kellene bánni. Utóbbit célszerű csak azokra a részekre kenni, bedörzsölni; melyek ezt kimondottan megkívánják. Ilyenek a hajvégek például.


Forrás:

Se a fejbőrödnek, se a haj gyökereinek nem teszel jót vele. Még a fejed is megfájdulhat tőle, úgyhogy engedd lazábbra a copfodat!


Forrás:

Figyelj oda arra is, hogy a fésű, vagy a kefe, amit naponta használsz; milyen állapotban van. Elhalt hámsejtek, baktériumok melegágya lehet; a hajszálakról nem is szólva. Tisztítsd rendszeresen; miután megszabadítottad a belegabalyodott hajaktól, sikáld át szódabikarbóna és teafaolaj elejébe mártogatott fogkefével.


Forrás:

Hidd el, Kylie Jenner hajának sem tesz jót, hogy gyakran váltogatja a hajszíneket. Csak csínján a kemikáliákkal; a hajad meg fogja hálálni.


Forrás:

Ahogy a bőrödnek, úgy a hajadnak is ártalmas a túl sok napfény. Nyáron rendszeresen tegyél fel hidratáló pakolást és hordj kendőt, kalapot.


Forrás:

Általában így csináljuk, pedig leginkább a tincseink vége az, ami kócos, gubancos. Célszerű ezeket a csomókat kibogozni először, és azt is úgy, hogy közben fogd meg a hajad, hogy ne a gyökértől tépd, húzd a tincseket.


Forrás:

Jó hír a hajkeféért kevésbé rajongók számára! A túl gyakori fésüléssel a hajad természetes hullámait nyírod ki, úgyhogy érdemes ezzel is csínján bánni. 


Forrás:

Sokan épphogy végeztek a hajmosással és már kapcsolják is be a hajszárítót. Ez sem ajánlatos, mivel a vizes haj nagyon sérülékeny és a hajszárító forró levegője sokat árthat neki. Várj előtte egy 15-20 percet legalább, amíg megszárítod a hajad.


Forrás:

A túl forró víz nem tesz jót a hajas fejbőrödnek, kiszáríthatja és korpásodást okozhat. A hajad elvesztheti természetes fényét. A langyos víz a legoptimálisabb a hajmosáshoz.


Forrás:

Változzon akár a színe, akár a szerkezete; fontos, hogy a hajad típusának megfelelő termékeket vásárolj. Festett? Zsíros? Töredezett? Vékony textúrájú? Ma már annyiféle termék közül válogathatsz, érdemes megtalálni a te hajadnak megfelelő készítményeket.


Forrás:

Ahogy a bőrödnek, úgy a hajadnak is ártalmas a túl sok napfény. Nyáron rendszeresen tegyél fel hidratáló pakolást és hordj kendőt, kalapot.