Galéria

4 tipp, amivel felerősítheted az intuíciódat

Forrás:

Ha belegondolsz, akkor könnyen rájöhetsz, hogy az életben szó szerint minden ciklikusan mozog, a légzésünktől kezdve a menzeszünkig. Ha pedig igazodunk a Hold ciklusaihoz, az bizonyítottan a legegyszerűbb és legjobb módja annak, hogy felerősítsük a belső képességeinket, és megcsapoljak az általa hordozott erőteljes energiát. A Holdnak nyolc egyedi fázisa van és minden fázis saját energetikai frekvenciát hordoz, amelyet egyébként az asztrológia is befolyásol. Az újholddal például elöltethetjük a szándék magvait és manifesztálhatjuk a lehetőségeket, elgondolkozva azon, hogy mit szeretnénk fejleszteni az életünkben. Teliholdkor pedig érdemes elmélkedni, megtisztulni és elengedni. Ahhoz, hogy tudjuk, hogy éppen milyen holdciklus van, ehhez mérten pedig mit és hogyan tegyünk, érdemes beszerezni egy erre a célra kifejlesztett tervezőt. Erre a célra egyébként már több alkalmazást is kifejlesztettek, ilyen például a Moonly vagy a My Moontime nevű app is.


Forrás:

A tudatos elménk hihetetlenül elfoglalt, gondoljunk csak az összes információra és beszélgetésre, amit nap, mint nap feldolgozunk. Így egyáltalán nem meglepő, ha a gyors és stresszes életünkben az intuíciónk elhallgat, helyette pedig a logika és az ész lép működésbe. Alvás közben azonban a tudatos elménk pihenő üzemmódba kapcsol, lehetőséget teremtve arra, hogy az intuíciónk működésbe lépjen. Az álmaink rámutathatnak a még meg nem gyógyult traumáinkra, megmutathatják, hol raktározzuk energiáinkat sőt, még szellemvezetőinkkel is találkozhatunk! Figyeljünk tehát az álmainkra, sőt, elalvás előtt kérhetünk konkrét jelet is! Ébredés után érdemes naplót írni, hogy nyomon tudd követni egy mintát vagy ciklust, amelyek segítségével felfedezheted, mi felé akarnak vezetni az álmaid. Plusz tipp: teliholdkor különösen érdemes figyelni!


Forrás:

A csakráink testünk finom energiaközpontjai, és mindegyik csakra a mentális, fizikai és spirituális jólétünk egy-egy aspektusáért felelős. A különböző kihívások révén, amelyekkel szembe kell néznünk, energiát raktározhatunk el ezekben a központokban, ami azt is eredményezheti, hogy ezek a központok kibillennek az egyensúlyukból. Ez egyszerűen megfogalmazva féktelen érzelmektől kezdve betegségig rengeteg negatív dolgot okozhat, ráadásul befolyásolhatja a világról és a világban elfoglalt helyünkről alkotott képünket is. Épp ezért nagyon fontos, hogy a csakrákat bizonyos időközönként megtisztítsuk, ami helyreállítja az egyensúlyt és felszabadítja a nehéz energiákat. Ennek módja lehet egy vezetett meditáció vagy légzőgyakorlat, esetleg egy epsom-sós fürdő. Léteznek azonban más módszerek is, például az úgynevezett hangfürdő vagy egy reiki foglalkozás, ha komolyabban el szeretnél mélyülni a témában.


Forrás:

A csendben való elkényelmesedés az egyik legjobb módja annak, hogy erősítsd az intuíciódat. Fedezd fel, hová „megy” az elméd, amikor eltávolítod az összes szokásos zavaró tényezőt. Kezdd azzal, hogy leülsz három-öt percre - se telefon, se zaj, majd csukd be a szemed, fürkészd a tested, figyeld meg a légzésedet, derítsd ki, hogyan érzed magad. Ezt érdemes minden egyes nap elismételned, és hidd el, nagyon meg fogsz lepődni, hogy válaszul milyen intuitív jelzések fognak érkezni!