Galéria

4 őszi szuperétel őszi futásokhoz

Forrás: Az édesburgonya csodálatos A-vitamin-forrás, a jó látás és az immunrendszer szempontjából. Nagyszerű vas és káliumforrás. A futókon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy az édesburgonya növeli az antioxidánsok szintjét, és csökkentheti az izomkárosodás markereit, mindkettő kritikus a gyógyulás és a regeneráció szempontjából.
Érdemes megsütnöd egy nagyobb adagot: hosszú futások előtt nagyszerű avokádóval, salsával, babbal, de akár humusszal és mandulavajjal is szuper étel!
Forrás: Könnyen beszerezhető, olcsó, sokáig eláll - de más miatt is remek választás. Sokféle flavonoidban és antioxidánsban gazdag, a futók számára egy antioxidáns kifejezetten fontos, ez pedig a quercetin, ami remek gyulladáscsökkentő. Emellett képes befolyásolni az izmok oxidációs folyamatát. Eheted magában, de csicseriborsóval, brokkolival is szuperfinom, tökéletes saláta lesz belőlük!
Forrás: Joghurtba, zabkásába vagy egy sósabb salátába is remek választás, és nagyon egészséges! Sok benne az antioxidáns, C-vitamin és B-vitamin. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a gránátalma antioxidáns tartalma hatékony szerepet játszhat a magas koleszterinszint, a szívbetegségek és a rák megelőzésében. A futók számára ezek az antioxidánsok csökkenthetik az izomfájdalmat és javíthatják az izomzat helyreállítását.
Forrás: Lehet, hogy eleged van abból, hogy ősszel a csapból is a sütőtök folyik, de ez nem véletlen: nagyszerű rostforrás, gazdag A-, C- és E-vitaminban, bővelkedik antioxidánsokban. Nagyszerű elektrolit- és szénhidrátforrás, futás előtt is remek opció. Ha még nem tetted, próbáld ki a sütőtökös édességeket is!