Galéria

7 jóságos szerepelő a filmekből, akik időnként rosszabbak, mint Dolores Umbridge

Forrás: Harry gyakran elveszíti önuralmát, és haragját másokon tölti ki. Még a barátait sem kíméli. Emlékezz, milyen ingerült volt, amikor Horcruxokat keresett. Harry rárontott Hermionére, és összeveszett Ronnal. A Horcrux medált hibáztathatnánk ezért, de mind a három karakter viselte. Ugyanakkor Hermione nem viselkedett így, és Ron, bár dühös volt, mégis visszatért. Nem tudni, hogy Harry ugyanúgy megtette volna-e az első lépést, hogy kibéküljön barátaival. A Harry Potter és a Félvér Hercegben olyan varázslatot is használt Malfoyra, amely majdnem megölte.

Harry arrogáns is. Például a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben a barátairól megfeledkezve ünnepli győzelmét az egyik verseny után. Egyszer pedig, amikor Hermionéval beszélget, Harry kiválasztottnak tituálja magát.
Forrás: Ez a két karakter kevésbe hasonlít azokra a hősökre, akik megmentik a világot a gazemberektől. Gyávák és pánikszerűen menekülnek a veszély elől, ahelyett, hogy segítenének barátaikon. Ráadásul Bozont és Scooby-Doo mindig a legfontosabb pillanatban tönkreteszik a csapat terveit, mindenki életét kockáztatva. Ez történt például a Luna Ghost-tal folytatott küzdelem során, aki megragadta Daphnét. Bozont és Scooby, miután elmulasztották teljesíteni a terv rájuk eső részét, egyszerűen elmenekültek, és megakadályozták, hogy Velma és Fred mindent jól csináljanak. De, ha ez nem lenne elég Bozont és Scooby-Doo nem is kér bocsánatot tetteikért. És ráadásul minden tettüket ostoba humor és nevetés kíséri.
Forrás: A film főgonosza Regina, de Cady, a csendes új lány, sokkal rosszabbnak bizonyul. Az iskolában való megjelenésével káosz kezdődik. Először is követi Janis és Damian példáját és részt vesz a „plasztikok” hírnevének tönkretételében.  Azonban ahogy az lenni szokott, hirtelen rossz tanuló lesz és egyre több gonosz dolgot kezd művelni. Cady az iskolában fennálló kapcsolatokat az állatvilág kegyetlen törvényeihez hasonlítja.  És a végén még arra is utal, hogy az iskolának hamarosan meg kell küzdenie az új „plasztikokkal”. Tehát igencsak szeretné egymás ellen fordítani az iskola női tagjait.
Forrás: Bár e filmek néhány rajongója úgy véli, hogy Jacob jobban illik Bellához, mint Edward, viselkedése gyakran mást sugall. Bella iránti szerelme néha egészségtelen érdeklődésnek, megszállottságnak tűnik. A második és a harmadik filmben folyamatosan azt mondja neki, hogy jobb Edwardnál, miközben a háta mögött sértegeti. Jacob barátsága Bellával önző indítékokon alapul: nem világos, hogy segített volna-e barátjának motort szerelni, ha nem remélte volna, hogy a lány viszonozza az érzéseit. Ezt követően Jacob úgy viselkedik, mint egy manipulátor és egy zsarnok. Megvádolja Bellát azzal, hogy kihasználta a segítségét, és megakadályozta, hogy lássa Edwardot Olaszországban, miközben Edward mindig megadja Bellának a választás szabadságát.
Forrás: Alice első pillantásra kedves és pozitív, de valójában kicsit sincs így. Alice mindig mindenkire rákényszeríti a döntéseit, amelyek néha ellentmondásosak, sőt kockázatosak is. Meghívja az embereket egy bulira a vámpírok otthonába, annak ellenére, hogy történt egy incidens Jasperrel és Bellával. Olyan ruhákkal tölti meg Edward és Bella házát, amelyek enyhén szólva szokatlan ízléséről árulkodnak. És valahányszor Edward megpróbálja tapintatosan megállítani, ő fittyet hány rá.
Forrás: Peeta egy érzékeny, sőt sebezhető fiatalember benyomását kelti. Ennek ellenére mindig megpróbálja manipulálni mások érzéseit. Először bejelenti, hogy szereti Katniss-t. Aztán hazudik, és azt állítja, hogy összeházasodtak, és Katniss terhes, és arra kényszeríti, hogy együtt játsszanak. A természeténél fogva a gyengéd Peeta makacsul önzetlennek akar tűnni, de újra és újra bajba kerül, és arra kényszeríti társát, hogy az megmentse őt. Ártatlan emberek halnak meg miatta, mint például néma Mags.
Forrás: Mary Jane egy tipikus „bajba jutott kislány”, akit mindig meg kell menteni. Örökké bajba kerül, és arra vár, hogy egy szuperhős jöjjön és megmentse őt. Ráadásul egészen a trilógia végéig nem szűnik meg ilyen akaratgyenge lenni.
Forrás: Mirana ugyanolyan hataloméhes, mint a Vörös Királynő, csak édes mosolya mögé bújik. Még ha a Fehér Királynő meg is akarja menteni a világot egy kegyetlen uralkodótól, még mindig nem világos, miért nem tud beszélni a nővérével, és békésen megoldani viszályuk okát. Ehelyett Mirana a passzív agresszió útját választja. Holott ő a hibás a konfliktusért. Mirana gyerekként rágalmazta Iracebethet a szüleik előtt, aki emiatt elszökött. Ekkor megbotlott, és olyan erősen beütötte a fejét, hogy az örökre bedagadt.