Galéria

4 súlyos ok, ami miatt soha ne hagyd bekapcsolva a ventilátort éjszaka

Forrás:

„A koncentrált hideg levegő megfeszíthető az izmait, görcsöket okozhat, amely izomfájdalmakhoz vezethet. Még az is előfordulhat, hogy a rendszeres ventilátor használat miatt nyakmerevség alakul ki. Ebben az esetben érdemes néhány éjszakán át nélkülözni a ventilátort, hogy észreveszünk-e különbséget. Ha javul a helyzet, akkor egyértelműen a ventilátor okozta a tüneteket!” – mondja Martin Seeley.


Forrás:

Amikor a ventilátor be van kapcsolva, akkor mindenki tudja, hogy keringeti a levegőt a szobában. „Azonban azzal már sokan nincsenek tisztában, hogy ennek következtében a poratka, a spórák, a pollenek és más allergének is keringenek a levegővel együtt!” Ha tehát úgy érzed, hogy felerősödött az allergiád, sokat tüsszögsz, könnyezik a szemed, folyik az orrod, esetleg viszket a torkod, érdemes megnézni, hogy a ventilátorod lapátjain nincs-e por. „A szoba folyamatos nagytakarítása segíthet enyhíteni az allergiát, ám azt javaslom, hogy ennek ellenére is mérsékeljük az éjszakai ventilátor használatot!” – tette hozzá Martin Seeley.


Forrás:

Ha nem csupán éjszaka, de nappal is be van kapcsolva a ventilátor, akkor nagy esély van rá, hogy a folyamatos szél miatt sokkal szárazabbnak érezzük a levegőt. „Egy idő után kiszáríthatja az orrodat és a torkodat, ami azt eredményezheti, hogy a szervezetednek több nyálkát kell termelnie, hogy hidratált maradjon. Ez azonban számos mellékhatást okozhat, többek között fejfájást, orrdugulást és akár arcüreggyulladást is.” Hogy ez ne forduljon elő, érdemes naponta legalább két liter vizet meginni!


Forrás:

A száraz levegő nem csupán betegséget okozhat, de szemszárazságot is, ami irritációkhoz vezethet. Ez különösen azokra veszélyes, akik kontaktlencsét viselnek, mivel a száraz levegő növeli a szem irritációjának a valószínűségét.