Galéria

5 tipp, amit vess be, ha kevesebb cukrot akarsz enni az egészséged miatt

Forrás:

A jó alvás sokat számít

Ijesztően hangzik, de az orvosok szerint egy felnőtt ember akkor csinálja jól, ha napi 20-30 gramm cukrot visz be MAXIMUM, azonban ezt a mennyiséget egy 0,33-as kólával is azonnal átléped, ebben 39 gramm cukor van. Az édes ízt ráadásul kívánja az ember, sóvárog utána, ez az, amit tényleg nehéz leküzdeni. Az első lépés a cukormentes úton az lehet, ha elkezdesz jobban odafigyelni az alvásodra. Egy kipihent ember szervezete nem akar folyamatosan energiát pótolni, vagyis nem érzed majd, hogy cukrosat kívánsz.


Forrás:

Kevesebb alkohol

A sör, a cider és a bor is tartalmaz cukrot, nem is keveset, ezért ezek az italok nagyon hizlalnak. Az erősen cukrozott, szirupos koktélokról ne is beszéljünk. Szóval, ha szeretnél cukormentesebb életet élni, vegyél vissza az italból.


Forrás:

Keress fincsi alternatívákat

A legkönnyebben akkor szabadulhatsz meg a felesleges cukorbeviteltől, ha a kedvenc cukros ételeid és italaid helyett találsz valami mást, ami egészségesebb. Vacsi után ne csokit, sütit nasizz, hanem almát, körtét, kis joghurtot, filmnézéshez választhatsz cukrozatlan mandulát. Kerüld a szénsavas, cukros – a gyümölcslé is ilyen - innivalókat, válassz cukormentes verziót.


Forrás:

Semmi kukorica

A keményítőben gazdag zöldségek, mint a kukorica, borsó vagy burgonya „cukrosnak” számítanak, tele vannak gyorsan felszívódó szénhidráttal. Ezek helyett fogyassz brokkolit, karfiolt, sárgarépát.


Forrás:

Címkézés a tudás anyja

Ma már nagyon sok terméken feltüntetik, hogy cukormentes, esetleg hozzáadott cukor nélkül készült. Mindenképpen ezeket keresd. Az sem lenne baj, ha ezentúl alaposan átrágnád magad az egyes ételek hozzávalóin (a cukornak rengeteg álneve van sajnos). Így sokkal egészségtudatosabbá teheted a táplálkozásod.