Galéria

Filmjelenetek, amelyeket botrányosan szörnyű volt leforgatni

Forrás: A film legtöbb jelenetét 32 és 60 fok között forgatták. Ez nemcsak a költségvetést emelte az egekbe, hanem nagy nyomást is gyakorolt ​​a színészekre. Ezenkívül a rendező amatőr statisztákat fogadott fel, hogy több felvételben is saját mutatványaikat hajtsák végre. Emiatt rengetegen megsérültek, mivel a lovak miatt többen is megsebesültek, és forgatás közben folyamatosan lezuhatnak róluk a sárba.
Forrás: Maga a film koncepciója is nehéz volt, de a forgatási folyamat még mindig minden idők egyik legnehezebbjeként ismert. Werner Herzog rendező egy igazi, 320 tonnás hajót akart használni abban a jelenetben, ahol felhúzzák egy dombra, ahelyett, hogy miniatűr replikákat készíttetett volna, ahogy azt javasolták neki. Számos statisztát béreltek fel a hajó szállítására, de olyan sokan sérültek meg, és annyira sokan verekedtek össze a megfeszített munka miatt, hogy végül rengetegen kiléptek a projektből.
Forrás: Jack Nicholsonnak és Shelley Duvallnak is nehezen ment a Ragyogás forgatási folyamata, főleg Duvall számára, aki traumatikus élménynek írta le az egészet. Stanley Kubrick rendező nagyon kemény volt vele, és pszichológiai nyomást gyakorolt ​​rá, hogy a karakteréhez szükséges rémült lelkiállapotba hozza. A híres baseballütős-jelenetben Kubrick 127 felvételt készített a Guinness-rekordot őrző Duvallról. A jelenet után Duvallnak berekedt a torka, mély sebei voltak és súlyos kiszáradást is szenvedett. Mai napig nem heverte ki.
Forrás: Alejandro González Iñárritu rendező időrendi sorrendben akarta leforgatni filmjét, ami egy rémálom volt a stáb szerint. A menetrend rendkívül kemény volt, a calgaryi időjárás pedig borzasztó volt. A fagypont alatti hőmérséklet és a folyamatosan változó időjárás nagyon megnehezítette a színészek és a stáb számára a folyamatosság fenntartását. Iñárritu azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a lehető legtöbbet használja a természetes fényt, így mindig a tökéletes időt kellett találniuk, hogy az időjárás megfelelő legyen. Ez kikészített mindenkit.
Forrás: Robert Pattinson annyira bosszús volt rendezője, Robert Eggers miatt a többszöri újraforgatások során, hogy meg akarta ütni. Ez azért volt, mert újra és újra leforgattatta vele ugyanazt az egy jelenetet: amikor éppen átsétált a parton. De emellett a körülmények is olyan nehézkesek és megerőltetőek voltak, hogy Pattinson és színésztársa, Willem Dafoe alig beszéltek egymással a forgatáson kívül.
Forrás: Steven Spielberg még nagyon fiatal volt, amikor elkezdte forgatni A cápa című filmet, így a hibái miatt a költségvetés 4 millióról 9 millióra nőtt. Ezenkívül a forgatási folyamat 159 napig tartott, szemben az 55 nappal, ami alatt el kellett volna elkészíteni. A film egyik jelenetének forgatása közben a hajó törzse beszakadt és süllyedni kezdett. Spielberg azt kiabálta, hogy szálljanak le a színészek a hajóról, míg egy hangmérnök azt kiabálta, hogy hagyják figyelmen kívül a színészeket, és először mentsék meg a hangberendezést. A híres rendező attól tartott, hogy ez a film tönkreteszi a karrierjét, ám a stúdió megbocsátott neki, amikor A cápa az első hétvégéjén rekordokat döntött a mozikban.
Forrás: A Fülöp-szigeteki körülmények nagyon kimerítőek voltak, mivel a szélsőséges időjárás tönkretette a díszleteket, és túl sok pénzt kellett költeniük a stúdióra. Marlon Brando és Francis Ford Coppola gyakran nézeteltérésbe kerültek, mert Brando elfelejtette a szövegét. Arról nem is beszélve, hogy Brando sokat hízott a film forgatása alatt, és Coppola emiatt ki akarta rúgni. A hab a tortán az volt, amikor Martin Sheen szívrohamot kapott a forgatás alatt, de szerencsére teljesen felépült.
Forrás: A film forgatása 138 nappal tovább tartott, mint ahogy azt eredetileg tervezték. Ez pedig nagy feszültséget szült James Cameron, a rendező és a stúdió vezetői között. De ez még nem minden, ugyanis sokak szerint rémálom volt együtt dolgozni Cameronnal, mivel mindenkivel üvöltött. Ezenkívül arra kényszerítette a színészeket és a stáb tagjait, hogy napokat töltsenek a hideg vízzel megtöltött tartályokban. Ezért lett a legénység sok tagja influenzás.