Galéria

6 tipp, amivel otthon is kezelheted az ekcémát

Forrás:

A nyári hőség nagyon sokat ronthat az ekcémás bőr állapotán, ezért fokozottan oda kell figyelned arra, hogy ne száradjon ki. Használj természetes összetevőkből készült, zsírosabb krémet legalább napi kétszer.


Forrás:

Az ekcéma iszonyúan tud viszketni, de valahogy muszáj leszel legyőzni a késztetést a vakarásra, ez ugyanis nagyon sokat árthat.


Forrás:

Amennyiben az orvosoddal már sikerült kiderítenetek, hogy mire vagy allergiás, mi okozza az ekcémát, lehetőség szerint szedj a nyári hónapokban allergia gyógyszert. Persze csak úgy, hogy a szakemberrel is egyeztettél erről.


Forrás:

Ha nagyon rossz a helyzet, extrém gyulladt a bőr, ám neked mégis ki kell menned a napra, mindenképp kötözd be az érintett területet. A napfény szárít, védened kell a sérült bőrt.


Forrás:

Egyes ekcémával kezelt páciensek szerint egy meleg fürdő mindig segít a bőrüknek megújulni egy kicsit. Ilyenkor vakarás nélkül jönnek le az elhalt hámsejtek, gyorsabban tud gyógyulni a bőr. Ha megszáradtál, ne felejtsd el bekenni magad valamilyen krémmel.


Forrás:

A száraz levegőtől száraz lesz a bőr, ez pedig kedvez a gyulladások kialakulásának. Ezt úgy védheted ki, ha elhelyezel az otthonodban egy párásítót. Meglátod, mennyivel jobb lesz tőle a közérzeted.