Galéria

Sztárok, akik idő előtt vonultak vissza a színészettől: ezért hozták meg a döntést

Forrás: A Matilda, a kiskorú boszorkány sztárja a 2000-es években vonult vissza színészi karrierjétől, amikor még csak 13 éves volt. Számos sikeres filmben szerepelt, mint a Mrs. Doubtfire és a Csoda New Yorkban, majd úgy döntött, hogy inkább az iskolára helyezi a hangsúlyt. Erre a döntésre akkor jutott, amikor rájött, hogy a külseje nem felel meg a hollywoodi kritériumoknak, és egyre nehezebb lett új szerepekhez jutnia.

„Rájöttem, nem illek bele az elképzelésükbe, már ami a hollywoodi színésznő külsejét illeti, ezért nincs itt hely számomra.”
Forrás: Angus a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban játszotta Jake karakterét. Alakításával pedig percek alatt belopta magát a világ szívébe. Nem is csoda, hogy a legjobban fizetett gyerekszínésznek kiáltották ki akkor. De a korán jött hírnév rányomta a bélyegét mentális egészségére. Többször is azt nyilatkozta, hogy a sorozat tette tönkre az életét, így 23 évesen visszavonult.

Ha kíváncsi vagy, hogy néz ki most, KATTINTS IDE!
Forrás: Frankie, a Már megint Malcolm című sitcom népszerű gyereksztárja 1997-ben kezdte színészi pályafutását. 19 évesen, amikor a show véget ért, úgy döntött, hogy véget vet a sztárságának és főállású autóversenyző lesz. Ez meg is valósult, állítása szerint pedig nincs is jobb annál, amikor az ember a valódi álmának él.

A színész azonban többször is szenvedett agyrázkódást, autóversenyzőként is, illetve gyerekként számos sport során, így memóriája jelentősen romlott. Azt ő maga cáfolta, hogy nem emlékszik semmire fiatalkori karrierjéből, de bevallotta, hogy nem az igazi az emlékezőképessége ezek miatt.
Forrás: Évekig hangoztatta, hogy sem házasságot, sem gyereket nem szeretne, ám amikor Cameron betöltötte a 40. életévét, rájött, hogy életének sok olyan részével nem foglalkozott, amit a karrierje miatt a szőnyeg alá söpört. Elárulta, hogy arra sem volt ideje, hogy megfelelő döntéseket hozzon a családalapítással kapcsolatban. 2013-ban Cameron volt a legjobban fizetett 40 év feletti színésznő. Az Annie című film 2014-es remake-jének forgatása után Diaz 42 évesen felhagyott a színészettel, és vállalkozó lett. Néhány évvel a nyugdíjba vonulása után Cam a következőt mondta: 

„Egésznek érzem magam. Találkoztam a férjemmel, családot alapítottunk, és mindazokra a dolgokra figyelek, amelyekre korábban nem volt időm.”

Forrás: Macaulay, aki normális életet akart élni a nyilvánosság teljes kizárásával, 14 évesen vonult vissza a színészettől a Richie Rich forgatása után. A Reszkessetek, betörők! sztárja évekig küzdött drog- és alkohol problémákkal, ám a teljes elszigetelődés valóban meghozta a nyugalmat. Most a Bunny Ears nevű popkulturális podcast és weboldal kiadója és vezérigazgatója.
Forrás: A 2000-es évek egyik legnagyobb szívtiprója 41 évesen döntött úgy, hogy visszavonul, mégpedig önszántából, egy meglehetősen édes és sok nő számára vonzó dolog miatt:

 „Főállású apa akartam lenni. Minden nap reggelit és vacsorát akartam főzni a gyerekeimnek” – árulta el.
Forrás: Bruce-nál nemrégiben afáziát diagnosztizáltak, egy olyan állapotot, amely befolyásolta kognitív képességeit. És bár karrierje nagyon sokat jelentett számára, nem volt más választása, mint hogy 67 évesen visszavonuljon a színészettől.