Galéria

Mesés kirándulóhelyek Magyarországon: ha természetközelben lennél

Forrás:

A Bakonynak számos része felkapott, de lehet, hogy a tési dombságokról még nem igazán hallottál. Pedig ideje odalátogatni! Ha Tésről indul ki a kirándulás, szinte mindegy, merre mész, mindenhol jó látvány tárul eléd. De érdemes úgy tervezni, hogy a Tési Szélmalmokat mindenképpen útba ejtsd, hiszen valóságos időutazásban lesz részed. Várbereket se hagyd ki, mert innen még a Balatonig is elláthatsz!


Forrás:

A Balaton partján számos település létezik, amit érdemes meglátogatni, de ha olyan helyre vágynál, ami kevésbé felkapott Siófokhoz és Balatonfüredhez képest, látogass el Balatongyörökre! Itt nemcsak a partról nézheted meg a naplementét, de eltúrázhatsz a Római Forráshoz és a Szépkilátóhoz is. Sőt, mivel a Kisbalaton nincs messze, biciklivel is elkirándulhattok oda!


Forrás:

Megéri az év minden szakaszában körbejárni a legszebb természetközeli látnivalókat! Ilyen a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert is, ahol szabadon bejárhatod a mesebeli látnivalókat. Ha szeretnéd magad mesevilágban érezni, ez lesz a legjobb választás.


Forrás: A Mecseknek számos izgalmas kirándulópontja van, úgyhogy ezen a helyen biztos, hogy egy egész napot eltölthetsz! A Zengő a legmagasabb csúcs, ahonnan mesés látványban lesz részed, de ne hagyd ki a keleti oldalon elterülő Csepegő-szikla vízesését és a tavat se!
Forrás: Magyarországnak három tengerszeme is van, és bár a leghíresebb a Megyer hegyi, ne menjünk el szó nélkül a jósvafői mellett sem. Ez egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, közvetlenül az Aggteleki cseppkőbarlang mellett terül el, így egy egésznapos kirándulás is beleférhet. A tengerszem élénk kék színe és a magasan tornyosuló fák együtt mesebeli hangulatot adnak!