Galéria

Van, aki a kertben elásva tartja: híres emberek, akik meghökkentő helyen tartják díjaikat

Forrás: Jennifer a Napos oldal című filmért nyerte el a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.
A színésznő azonban elárulta, hogy furcsa érzés volt otthon tartani a szobrocskát, és furcsa hangulatot keltett, ezért a szülei magukkal vitték kentucky-i otthonukba, és a zongora tetejére helyezték, amelyre még nyakláncokat is szoktak lógatni, hogy úgy tűnjön, mintha ékszertartó lenne.
Forrás: Mindenki tudja, hogy Damon és Affleck elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat az 1998-as Good Will Hunting című filmért. Matt a New York-i lakásában történt beázás után elpakolta egy dobozba, majd kis idő múlva Ben magával vitte, és a díj irodáról irodára járt. Ma a közösen bérelt irodájukban tartják, egy aláírt Celtics kosárlabdával, egy Red Sox sapkával és mindkét színész fényképével.
Forrás: Tom inkább nem bonyolította az életét, és elárulta, hogy a 2 Oscar-díját üvegvitrinben, a futballtrófeák mellett tartja. De nem csak arany szobrocskáit őrzik ott, hiszen felesége anyák napjára a világ legjobb édesanyjának járó trófeáját is odatették.Tom Hanks 1993-ban és 1994-ben a Philadelphia és a Forrest Gump című filmekért nyerte el a díjat.
Forrás: A színésznő, aki 2002-ben elnyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját a Chicago című zenés filmért, elárulta, hogy szobrocskáját abban az otthonban őrzi, amelyet férjével, Michael Douglasszal vásárolt közösen Bermudán. Bár ez nem olyan érdekes, maga az oka mégis az: „Azt hiszem, nem sok Oscar-díjas élt Bermudán. Természetesen mindenki, aki ellátogat hozzánk, szeretne egy képet róla” – mondta. A színésznő persze ennek mindig eleget is tesz, majd szépen vissza is teszi a ruhásszekrényébe.
Forrás: Natalie Portmannek fogalma sincs, hová került az Oscar-díja. „Azt hiszem, széfben van, vagy ilyesmi, nem tudom” – árulta el, amikor a trófeájáról kérdezték, amelyet 2011-ben a legjobb női főszereplőnek járó Fekete hattyúért nyert el. Elmagyarázta, hogy azért sem foglalkozik ezzel, mert nem szeretne bálványozni egy szobrot. Számára a munka és az érték a lényeg, nem pedig a hely, ahol tartja.
Forrás: A legjobb filmért és a legjobb rendezőért járó Oscar-díjat is elnyert 1991-ben a Farkasokkal tánc című filmért. Kevin Costner hosszú éveken át a fehérneműs fiókjában tartotta szobrocskáit, mert attól tartott, hogy valaki elveszi őket. Ám egy idő múlva a saját vetítőtermébe helyezte át őket, amit a színész tökéletes helynek tart. Állítólag tele van olyan filmek plakátjaival, amelyek hatással voltak rá. 
Forrás: Angelina Jolie úgy döntött, hogy édesanyjának, Marcheline Bertrandnak adja az Oscar-díjat, amelyet 2000-ben a legjobb női mellékszereplő kategóriában nyert, mégpedig az Észvesztő című filmért. Sajnos Mrs. Bertrand 7 évvel később elhunyt, és azóta senki sem látta a szobrocskát, és azt sem tudni, hol van jelenleg.
Forrás: Az I Care a Lot sztárja elárulta, hogy nagyon kínosnak találja otthon kitenni bármelyik díját, mivel nem tudja, hogyan reagálnának a vendégei, amikor meglátják őt és családját. Ezért úgy döntött, hogy eltemeti őket a kertjében.
"Szerintem vicces, mert a jövőben, amikor elmegyek, vagy amikor valaki más megveszi a házat és rendet raknak a kertben azt fogják hinni, hogy elásott kincset találtak." - mondta a színésznő, aki azt is gondolja, hogy addigra már nem is lesznek díjátadók, így azok relikviák lesznek.