Galéria

Leendő apukák 7+1 legnagyobb félelme a baba megszületése előtt

Forrás:

Amint a pasik megtudják a jó hírt, máris többes szám első személyben beszélnek: „terhesek vagyunk” és ez a sorsközösség a baba születése után is megmarad. De ahogy a boldogság, úgy az aggodalmak is közösek: a kismama és párja is épp ugyanúgy rettegnek, nehogy elveszítsék a babát, főként, ha volt már részük vetélésben.


Forrás:

Az apukák top három félelme között a szülés dobogós helyen szerepel: féltik az anyát, a babát és rendkívül kiszolgáltatottnak és tehetetlennek érzik magukat. Sokan fogalmazzák meg, mennyire borzasztó érzés látni a párjuk szenvedését, és hogy a nőknek mekkora fájdalmat kell elviselniük, ők pedig csak nézik, és nem tudnak segíteni.


Forrás:

Nem csak az anyukák aggódnak amiatt, egészségesen születik-e a baba, minden rendben lesz-e vele. Az apukák épp úgy rettegnek tőle, hogy akár a terhesség, akár a szülés alatt történik valami a picivel, aminek nyoma marad és betegen születik.


Forrás:

Szinte minden első babás apánál felmerül a kérdés: „vajon jó apa leszek?” A férfiak félnek az apaságtól, s mivel tisztában vannak vele, mekkora felelősség, gyakran aggódnak amiatt, helyt tudnak-e állni ebben az új szerepkörben és kételkednek benne, eléggé felkészültek-e már az apaszerepre.


Forrás:

Sok férfi rémálma, hogy a baba születésével minden megváltozik, a pici veszi át az irányítást és le kell mondani egy sor olyan dologról, ami addig az életük részét képezte: baráti összejövetelekről, utazásról, moziról és színházról vagy egyszerűen csak a megszokott életvitelről és szokásokról.


Forrás:

Sok férfi eleinte féltékenységgel tekint a babára. Úgy élik meg, hogy a pici teljesen lefoglalja a feleségüket és aggódnak, hogy a párkapcsolatuk soha nem lesz többé olyan, mint a szülés előtt volt. Látják, mennyi törődést és figyelmet igényel a baba, próbálnak is segíteni, de az anyuka mindig fáradt és nem marad sem idő, sem energia a közös beszélgetésekre, az összebújásokról nem is beszélve.


Forrás:

Sokan számolnak be arról a félelmükről, hogy a baba születésével rossz irányba változik majd a szexuális életük vagy egyáltalán nem lesz és a párjukkal végérvényesen elhidegülnek egymástól.


Forrás:

Sok férfi szorong amiatt, hogy a bővülő családot az eddig megszokott színvonalon el tudja-e majd látni. Ahol az apuka vállalkozó vagy nem rendszeresek a bevételei, esetleg hatalmas hitel nyomja a pár vállát, ott pedig még intenzívebbek a félelmek és gyakran okoznak álmatlan éjszakákat.