Galéria

Érdekességek a Grace klinikáról

Forrás:

Több jelenet is a Grey Sloan kórházban játszódik, azaz, ahol a főszereplők dolgoznak. De, ha jól megnézed ennek bejáratát, nagyon úgy tűnik, mintha ez tényleg egy létező kórház lenne. Nos, ha jártál már Los Angelesben, lehet, hogy tudod, hogy a kültéri részeket valóban egy igazi egészségügyi központnál vették fel: a Veterans Administration Sepulveda Ambulatory Care Centre bejáratát és kültéri részeit láthatod a sorozatban, ami Seattle helyett LA-ben található.


Forrás: Bokhee An a való életben is kórházi nővér egy Los Angeles-i kórházban. Jó néhány műtétet látott már nem csak képernyőn. Mellékállásban szeret színészkedni.
Forrás: Ha megfigyelted a sorozat elején a kiírásokat, akkor lehet, hogy láttad, hogy néhány szereplő rendezője is volt egyes részeknek. Elen Pompeo 2 részt, Chandra Wilson egyet, Debbie Allen 17 részt, és Jesse Williams egy részt rendezett is a szereplés mellett.
Forrás: Egy ritka betegségre, a Kawasaki-szindrómára a sorozat hívta fel az emberek figyelmét, ennek köszönhetően egyre többen ismerik fel, és fordulnak orvoshoz. Sarah Chalke színésznő épp egy Kawasaki-szindrómás fiú anyukáját játszotta, és a való életben is sajnos ebben szenved kisfia.
Forrás: Derek és Meredith esküvője a sorozatok történetének egyik legizgalmasabb esküvője volt. Annyira, hogy a csatorna egy saját weboldalt is kreált nekik! Sőt, a kívánságlistájukon olyan pontok voltak, hogy lehetett adakozni az amerikai Altzheimer-szövetségnek, a neurológiai és bőregészségügyi szövetségnek, ha pedig láttad a sorozatot, akkor tudod is, ezek hogyan kötődnek a sztorijukhoz.
Forrás: A kreátor azt mesélte el egy interjúban, hogy Miranda karakterét totálisan a saját édesanyjáról mintázta, ezért ő az egyik legszimpatikusabb szereplő.
Forrás: Minden rész címe egy dalnak a címe. Extra kreatív húzás volt a készítőktől. Egyetlen epizód nem zenés címet kapott, ez pedig a 1-800-799-7233 című volt, ugyanis Amerikában ez a családon belüli erőszak ellenes segélyhívó vonal száma.
Forrás: Ez az első show, ami elérte a 350. részt.