Galéria

4 trükk a hőség ellen: vajon melyik működik?

Forrás:

Működik? Részben igen. A borsmentának ugyanis hűsítő tulajdonsága van, viszont amint cukrosan készíted el az italt, veszít a hatékonyságából. A cukor ugyanis kiszáríthat, ezért érdemes ízesítés nélkül fogyasztani.


Forrás:

Működik? Részben igen. Hőérzet szempontjából kissé hűvösebbé tehetik a helyiséget, ugyanis összegyűjtik a nedvességet. Ez segít a szervezetednek abban, hogy párologtatni tudja a nedvességet a bőrödön keresztül, ami által úgy érzed, mintha alacsonyabb lenne a hőmérséklet.


Forrás:

Működik? Részben igen. A ventillátor csak akkor tudja hatékonyan végezni a dolgát, ha a hőmérséklet és a páratartalom nem emelkedik egy bizonyos pont felé. Ha túl meleg van a lakásban, sajnos csak a meleg levegőt fogja keringetni. Egy olyan trükk terjedt viszont el a neten az utóbbi években, ami szerint estefelé, amikor már lejjebb esett a kinti hőmérséklet, érdemes a nyitott ablakokba ventillátort állítani. Ezzel a trükkel ugyanis gyorsabban megszabadulhatsz a szobában rekedt meleg levegőtől.


Forrás:

Működik? Nem. Persze próbálkozni lehet és a találékonyság jó dolog, ebben az esetben azonban nem létezik olyan trükk, amivel kiválthatnád a hagyományos klímát. Arról nem is beszélve, hogy amikor a jégkocka elkezd olvadni, hatalmas tócsát hagy maga után...