Galéria

Sztárok, akiket "szépséghibájuk" tett igazán különlegessé

Forrás: Georgia May Jaggernek, a Rolling Stones énekesének, Mick Jaggernek a lánya, talán a világ egyik legérdekesebb mosolya jutott. A sikeres és gyönyörű modell természetes foghézaggal rendelkezik, amelyet orvosilag Diastema néven ismernek. Ezt az állapotot számos tényező okozhatja, beleértve a genetikai tényezőket, mint például a fogak mérete az állkapocscsonthoz viszonyítva, vagy olyan szokásokat, mint például az elülső fogakra nehezedő nyomás fiatalabb korban, ami a fogak közötti rés tágabbá válását okozza. Georgia viszont ma már tudja, hogy ez egyáltalán nem rejtegetnivaló dolog, sőt, külsejét egyedivé teszi!
Forrás: Nemcsak lenyűgöző színészi képességeiről vagy állatjogi aktivistaként betöltött fontos szerepéről ismert. Van egy különleges tulajdonsága, ami még különlegesebbé teszi. Joaquin felső ajkán heg van, mivel nyúlszájjal jött a világra. Ez a BMP4 gén mutációjának köszönhető. A nyúlszájat születési rendellenesség okozza, amikor a baba ajka vagy szája nem alakul ki megfelelően a terhesség alatt. A Joaquinnál az egyik enyhébb változat alakult ki, így inkább anyajegyhez hasonlít a hege.
Forrás: Ki ne szeretett volna bele Gaten Matarazzo imádnivaló mosolyába a Netflix Stranger Things című sorozatában? Akár mulatságos személyisége, akár az arca miatt, ez a fiatal színész belopta magát a szívünkbe. De az ok, amiért szerepel ezen a listán, Cleidocranialis diszpláziája miatt van. A Cleidocranialis diszplázia egy genetikai eredetű csontbetegség. A színész esetében ez több fogat jelent, és nincs kulcscsontja. Gaten Matarazzo ennek ellenére napjaink egyik legnagyobb színészreménységének számít, illetve saját Instagramján is többször beszélt arról, hogy semmi sem állíthat meg minket, ha valamit nagyon szeretnénk elérni az életben. Az ő esetében ezt még segítette is a betegsége.
Forrás: Néha a fizikai jellemzők személyes jegyeinkké válnak. Főleg, ha hírességekről beszélünk, és ez a brit énekes, Seal esetében is így van, akinek arcán néhány heg látható. Az évek során számos elmélet és találgatás kelt szárnyra azzal kapcsolatban, hogy az énekes hogyan szerezte ezeket a sebhelyeket. Kiderült azonban, hogy ez egy ritka betegség. A Discoid Lupus Erythematosus a lupus egy olyan típusa, amely krónikus bőrbetegséget eredményez, és amely sebeket, gyulladást és maradandó hegeket okoz. Legtöbbször az arcot, a füleket és a fejbőrt érinti.
Forrás: A jamaikai-kanadai modell, Winnie Harlow 2011-ben egy YouTube-videóban beszélt a vitiligóról. Akkor kifejtette, hogy semmi szégyellni való nincs ebben az autóimmun betegségben és mindenki merje büszkén vállalni, hogy különleges. A vitiligo egy ritka autoimmun betegség, amely 100 emberből egyet érint. Ismeretes, hogy a vitiligo-t az immunrendszer megváltozása okozza, melynek során a pigmentképzésért felelős sejtek elpusztulnak, amitől a bőr bizonyos részei kifehérednek. Ahogy Winnie mondja: „Hiszem, hogy a szépség az emberek szemében van, és  a különbségek tesznek minket széppé."
Forrás: Az amerikai-portugál színésznő és rendező, akit leginkább az NCIS különleges ügynökök című sorozatból ismerhet a közönség, nem mindennapi tulajdonsággal rendelkezik, amely könnyen észrevehető, és ami biztosan kiemeli őt a tömegből. A szemén lévő anyajegyet Ota nevusnak hívják, amely a jobb szeme teljes fehér részét lefedi. Ez nem befolyásolja a látását, és a karrierjét sem. Valójában ez lett a védjegye, amelyre nagyon is büszke.
Forrás: Ez az igen ritka rendellenesség a világ egyik legszexisebb sztárját is érinti. Még 2017-ben kezdték el pletykálni, hogy nem csak két mellbimbója van, amit később megerősített. Előfordulhat, hogy amikor a test fejlődik, a mellbimbóképző sejtek véletlenül lefelé vándorolnak a mellkason, és kis rózsaszín dudorokként jelennek meg az alatta lévő mellszövetnél. Ez azonban mit sem számít, hiszen Harry így is tökéletes a szemünkben.