Galéria

10 megdöbbentő tény a legismertebb anime filmekről és sorozatokról

Forrás:

A Pokémonban szereplő Hitmonchan és a Hitmonlee négy híres harcosról kapták a nevüket. Elnevezésüket a kung fu filmsztárok, Jackie Chan és Bruce Lee ihlették, de Hitmonchan alternatív neve (Ebiwalar) egyben utalás a japán világbajnok ökölvívóra, Hiroyuki Ebiharára, míg Hitmonlee neve (Sawamular) a világ első kick-boxerétől, Tadashi Sawamurától származik.


Forrás:

Annak ellenére, hogy Zuko végül a The Last Airbender egyik legnagyobb rajongói kedvencévé vált, az írók első körben nem is gondoltak a karakterének megalkotására. Érdekesség, hogy valójában az utolsó pillanatban adták hozzá ezt a karaktert a történethez, amikor rájöttek, hogy sokkal több cselekvésre van szükségük a mesében.


Forrás:

Talán elsőre nem is gondolnánk, azonban a díjnyertes Chihiro Szellemországban animében minden egyes névnek fontos jelentése van, amelyet már jó előre kitaláltak az írók. Kamaji azt jelenti, hogy "öreg kazánember", Boh jelentése "kisfiú" vagy "fiú", Zeniba jelentése "pénzboszorkány", Yubaba jelentése "fürdő boszorkány", a hősnő neve, Chihiro pedig "ezer keresést" jelent. Te gondoltad volna?


Forrás:

Akármilyen meglepő is, Kohei Horikoshi szelíd, kedves hősnek szánta a karakterét, azonban Bakugo alkotása közben úgy döntött, hogy ez kissé unalmassá is teszi őt. Így Bakugo megváltozott, hogy arrogáns legyen, amelyet azóta már mindannyian ismerünk és így szeretünk.


Forrás:

A filmben Sophie-nak nincs mágikus ereje, ami egyedülállóvá tenné őt. Ennek ellenére a könyvben Sophie-nak megvan a maga Tűz démona, és legyőzi a Hulladék Boszorkányát. Néha a könyv teljesen eltér a filmtől, ezért sokszor érdemes először az eredeti történetet megismernünk!


Forrás:

Az alkotó, Masashi Kishimoto egy Naruto nevű karakterrel írt egy történetet, amely eredetileg egy séf alakját kapta volna. Az író úgy döntött, hogy ezt az ötletet elveti, de megtartja a nevet, és ehelyett egy fiatal fiúról fog szólni a történet, aki óriási rókává alakul majd át.


Forrás:

Nem csak, hogy 2003-ban ez volt az első anime film, amelyet eddig jelöltek, de később ráadásul el is nyerte a legjobb animációs játékfilmnek járó díjat.


Forrás:

Az Ichiraku egy ramen üzlet Kyushuban, amely annak az egyetemnek a közelében található, ahová a Naruto szerzője, Masashi Kishimoto járt. Az író annyira szerette, hogy belefoglalta a történetébe.


Forrás:

Igen, elég furcsán hangozhat így elsőre a mustár a tésztán, azonban a szerző számára jó ötletnek tűnt. Vicces módon a karakter, Max Tate mindig megpróbál rávenni másokat arra, hogy próbálják ki ők is ezt a különleges ízélményt. Érthető módon a legtöbbször elutasító fülekre és értetlenkedő tekintetekre talál.


Forrás:

Az alkotó, Haruichi Furudate egy 2014-es interjúban azt mondta, hogy a mesével azt akarta megmutatni az embereknek, hogy a röplabda milyen szórakoztató és menő sport. Minden bizonnyal elérte célját, hiszen az anime hatására egyre több középiskolás iratkozott be a röplabdaklubokba.