Galéria

Környezetvédő sztárok

Forrás: Talán az egyik legnagyobb környezetvédő híresség. Nehéz felsorolni mi minden köthető a nevéhez, eddig több mint 100 millio dollárt adományozott különböző környezetvédelmi szervezeteknek, saját alapítványa van amiben a kihalásközeli állatfajokat és az esőerdőket menti. Ahol csak tudja felhívja a figyelmet a globális felmelegedésre, többek között az Oscar díja átvételekor is erről beszélt. Már két filmet is forgatott a közeli klíma katasztrófáról, és most pedig létrehozta a Föld szövetség elnevezésű világszervezetet.
Forrás: Már a 70-es évek óta lelkes aktivista, 2007-ben a Time magazin a környezetvédelem hősének választotta.Santa Monica-i házára napelemeket szerelt fel, a WC-t esővízzel öblíti, a légkondicionálója nincs, és a házában a hírek szerint nincs egyetlen műanyag tárgy vagy eszköz sem.
Forrás: Oriasi állatbarát, tini kora óta vegetáriánus, nem visel semmi állati eredetű ruhadarabot és lelkesen harcol az állatok jogaiért.
Forrás: 2005-ben a Katrina hurrikán által sújtott New Orleansban, egy általa létrehozott alapítványon keresztül, százötven fenntartható házat építtetett. A színész ekkor többek között Obama elnökkel is tárgyalt állami támogatású, fenntartható technológiájú épületek létesítéséről. Mindezért 2009-ben kitüntetéssel jutalmazta az amerikai Green Building Council, a fenntartható építészet egyik fő szervezete. Amikor nálunk forgattak egykori feleségeével Angelina Jolieval, és hallottak a vörösiszap katasztrófárol több millió forintot adakoztak a rászorulóknak.
Forrás: Angelina az őserdők megmentéséért kampányol illetve az ivóvíz készletek kimerülésére hívja fel a figyelmet, illetve a harmadik világ éhező gyerekein próbál segíteni.
Forrás: elkötelezett híve a környezettudatosságnak, a Sydney Színházi Társulat védett műemléki épületét alacsony energiájú házzá alakíttatták át, illetve 1900 napelemet szereltettek fel rá, esővízgyűjtő rendszerrel szerelték fel, amelyből száz százalékban tudják fedezni az épület nem ivóvízre vonatkozó vízszükségletét. A színházban igyekeznek a jelmezeket és a kellékeket is folyamatosan újrahasznosítani, a szerves hulladékot pedig biogáz üzembe juttatják, így 30 százalékkal csökkent az keletkező hulladék mennyisége.
A brit SolarAid szervezet támogatója is, amelynek célja, hogy a napelemek elterjesztésének segítségével csökkentse a szegénységet a harmadik világbeli országokban. Az Australian Conservation Foundation nevű civil szervezet online kampányának nagykövete volt, ami arról szólt, hogy nyomást gyakoroljanak a politikusokra az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése érdekében.
Forrás: Metrón közlekedik New Yorkban, a National Geographic Channel környezetvédő filmjeiben is részt vett, 2010-ben az ENSZ Biodiverzitás jószolgálati nagykövetévé nevezték ki, így gyakran tart előadásokat a témában, a BP Solar Neighbors Program keretében pedig olyan családoknak segített, akik nem engedhették meg maguknak a napelemeket.