Galéria

Vendégek felfedték: ezek a legidegesítőbb dolgok egy esküvőn, amit a pár nem is sejt

Forrás: #5.: Nem túl kézenfekvő helyszínek

A helyszín az egyik legfontosabb része az esküvőnek, nem véletlen, hogy a legtöbb pár elsőként ezt választja ki. Értelemszerűen álmaid helyszínét keresed ilyenkor, ami gyönyörű, és még jó áron is van, de arra figyelj, hogy a meghívottak jelentős részének kézenfekvő legyen. Mindenkinek úgysem tudsz megfelelni, ez érthető, de a legtöbb vendég szerint zavaró, ha olyan helyre kell utazniuk, ami akár 4-5 órát is igénybe vesz nekik; pláne, ha több helyszín is van. Ilyenkor a legjobb, ha gondoskodsz arról, hogy legyen a közelben szállás, így biztosan nyugodtabban érkezik mindenki, és egyeztess azokkal is, akiknek nincs kocsijuk, pláne, ha a tömegközelekedés nem megoldott!
Forrás: #4. Túl hosszú beszédek

Egy esküvőn mindig vannak beszédek. Akár a ceremónia alatti fogadalmak, akár a vacsora előtti köszöntők, de egy biztos; a vendégek nem igazán kedvelik a nagyon hosszú, elnyújtott, már-már kínos beszédeket. Azt javasolják, hogy átlagosan maximum 5-7 percet beszéljen valaki, annyi ideig az emberek szívesen figyelnek is, de afelett már elkalandoznak és unatkozni kezdenek.
Forrás:

#3.: Kellemetlen asztaltársaság

Sokan úgy gondolják, hogy egy esküvőn összeültethetik az ismeretleneket, mert majd biztosan ismerkedni fognak. Bár ez megtörténhet, nem minden esetben fog, és a vendégeknek az egész esküvő rossz élmény lehet, ha olyan társaságba kerülnek, amiben egyáltalán nem érzik jól magukat. Ezért fontos figyelni az ültetésnél arra, hogy még ha nem is ismerik egymást a meghívottak, személyiségüket tekintve hasonlóak legyenek, vagy legyenek közös pontok, amikről elkezdhetnek egymással beszélgetni.

Még egy fontos dolog: az csak az amerikai filmekben működik, hogy a szingliket egy asztalhoz ültetik. Nálunk ugyan ritka, de nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen asztalnál senki sem érzi jól magát!


Forrás: #2.: Ha nincs elég kaja

A vendégek elmondása szerint az is nagyon zavaró, ha nincs elég étel, és éhesen kell várakozniuk. Persze mindenki üres gyomorral megy a vacsorára általában, hogy megkóstolhassa a finom fogásokat, de ha a ceremónia után 2 óra még a vacsora, és addig semmilyen vendégváró falatka nincs kint, hamar türelmetlenné válnak a meghívottak. Ugyancsak problémának tartják azt is, ha idő előtt elfogynak az ételek, vagy túl kis létszámra lövi be a pár a kaját, és sokaknak már nem jut belőle.
Forrás: #1.: Nagyon hosszú várakozási idő

Természetes dolog, hogy kell várni erre vagy arra; például a közös fotózás időt vesz igénybe, ezt mindenki megérti. A lista alapján viszont a meghívottak szerint a legidegesítőbb dolog az, ha állandóan várakozni kell, ráadásul akár hosszabb ideig is.

Például a ceremónia előtt késik a menyasszony, így minden később veszi kezdetét; ezután elvonulnak páros fotózásra, akár két-három órára; az esküvő után hosszú ideig még nincs vacsora; de az is gond, ha éjfél után eltűnik a pár átöltözni, és egy órán keresztül készülődnek.

Szakértők szerint az ilyen, várakozással teli időszakokban a vendégek elsősorban enni-inni fognak, ami gond lehet olyan szempontból, hogy túl hamar elfáradnak, nem lesznek már éhesek később, és emiatt hamarabb elvonulnak aludni. Azt javasolják, hogy érdemes ilyenkor valamilyen programot kitalálni nekik, amivel leköthetik magukat (fotófal, kvíz a párról, játékok a ceremóniamester segítségével), hogy ne legyen üresjárat.
Forrás: És íme még néhány dolog, amit megemlítettek a vendégek, mint legidegesítőbb esküvői dolgok:

- Ha hétköznapra szervezi valaki az esküvőjét
- Ha fizetős a bárpult
- Ha nem vihetnek magukkal plusz egy főt
- Ha nem vihetik magukkal a gyermeküket
- Ha túl hosszú a ceremónia
- Ha túl sok a részeg vendég