Galéria

7 tipp, hogy megelőzd a hőgutát és a napszúrást

Forrás:

A nagy melegben érdemes kerülni a szűk, illetve a túlságosan testhez simuló ruhákat, ugyanis ezek nem teszik lehetővé a test hűtését. Érdemes minél természetesebb anyagú ruhákat választani, amik engedik lélegezni a bőrt.


Forrás:

Akár hiszed, akár nem, a leégés negatív irányban befolyásolja a test önhűtő képességét. Éppen ezért érdemes széles karimájú kalappal, napszemüveggel és széles spektrumú (legalább SPF 15-ös fényvédővel vagy 40-es napkrémmel) felvértezni magadat.


Forrás:

Ha nem vagy szomjas, akkor is legalább fél óránként igyál meg egy pohár hideg vizet vagy bármilyen hűsítő italt. A megfelelő hidratáltság segít a megfelelő testhőmérséklet fenntartásában, ezáltal pedig elkerülhető és megelőzhető a hőguta és a napszúrás is.


Forrás:

Sajnos a legtöbb, gyermekekkel történő tragikus eset oka a forró autókkal függ össze. Mindig nagyon figyelj oda arra, hogy sose hagyj egyedül kisgyermeket, sem állatot az autóban! 20 perc alatt 11 fokot tud emelkedni a hőmérséklet a napon álló autóban, vészhelyzetet okozva ezzel a benne tartózkodókra nézve.


Forrás:

Talán eszünkbe sem jutna, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereink bizony hatással lehetnek a a szervezetünk hidratáltságára és akár negatívan is befolyásolhatják a hőleadási képességét. Minden esetben egyeztess a kezelőorvosoddal, ha bármilyen kérdés vagy panasz merülne fel!


Forrás:

Ha teheted, kerüld el a legmelegebb időszakokat és inkább hűsölj a légkondival felszerelt irodában vagy az otthonod nyugalmában. Az edzéseidet is érdemes vagy nagyon kora reggelre vagy késő estére halasztanod, hiszen ekkor a hőmérséklet is kedvezőbb.


Forrás:

Ugye szükségtelen túlmagyaráznunk, hogy miért érdemes elkerülni az alkoholfogyasztást a nagy hőségben? Azt leszámítva, hogy szédülni fogsz, a nyomósabb érv sokkal inkább abban a tényben rejlik, hogy az alkoholfogyasztás során a szervezet nem tudja megfelelően szabályozni a test hőmérsékletét. Sörök és röviditalok helyett igyál inkább minél több limonádét, amelyet a szervezeted is meghálál majd!