Galéria

Akkor és most: Matthew McConaughey

Forrás: A középiskola óta imád golfozni és teniszezni.
Forrás: Esélyesnek tartották a Titanic főszerepére, amit végül mint jól tudjuk, Leonardo DiCaprio kapott meg.
Forrás: A húszas éveiben Peruba utazott, hogy kicsit kiszakadjon a valóságból, illetve az Amazonas folyón lebegett 22 napon át, ami elmondása szerint segített rájönni arra, hogy ki is ő valójában és teret adott a spirituális átalakuláshoz is.
Forrás: 1999-ben Austinban letartóztatták, miután gyanúba keveredett marihuána birtoklása miatt és a hatóságoknak is ellenállt. Egyébként könyvében őszintén mesél arról, hogy Mexikóban kipróbálta az indián drogként ismert pejotlt. A sztori csak innen válik igazán érdekessé, ugyanis a színész azt mesélte, hogy egy pumával volt egy ketrecben összezárva a hallucinogén anyag használatakor és végül az elszenvedett karmolások miatt 78 öltéssel varrták össze a homlokát.
Forrás: Ha hinni lehet a pletykáknak, fél a forgóajtóktól és az alagutaktól.
Forrás: Nagy állatbarát hírében áll, egyszer például kimentett egy kiscicát piromán kisgyerekek markai közül, de a 2005-ös Katrina hurrikán során sem tétlenkedett. 50 kutyát, 18 macskát és 2 árvízben rekedt hörcsögöt mentett meg.
Forrás: Feleségével közösen alapította a Just Keep Livin alapítványt, mely célul tűzte ki azt, hogy egy jó és egészséges életútra terelje a középiskolás fiatalokat.
Forrás: 25 kilót fogyott a 2013-as Mielőtt meghaltam című film kedvéért, ami végül Golden Globe- és Oscar-díjat is hozott neki. Külön érdekesség, hogy 3 évvel később, 2016-ban pedig 23 kilót hízott, hogy a lehető legélethűbb alakítást nyújtsa az Arany című filmben.
Forrás: Van egy inge, amit saját pénzéből vett még 1988-ban, és minden világ körüli hátizsákos túrjára magával vitte azt. Már 12 helyen kellett kézzel megvarrni, és elmondása szerint már egy papírmaséra hasonlít, ettől függetlenül még mindig nem vált meg tőle.
Forrás: 2019-ben csatlakozott a Texasi Egyetem tanári karához, és egészen pontosan a forgatókönyvek filmvászonra való adaptálásával foglalkozó tárgyat tanítja.
Forrás: Imád főzni! És él-hal a ketchupért. Na meg a szalonnával és jalapenóval felturbózott dupla sajtburgerért, és egy jó bornak se tudna ellenállni.
Forrás: A színész feleségével, gyermekeivel és édesanyjával Kay-el 2019-ben a Texas Medal Of Arts Awards-on.