Galéria

+ 4 ok, amiért erős fájdalmat érezhetsz az intim területeiden

Forrás:

Az endometriózis tulajdonképpen azt jelenti, hogy a méh nyálkahártyája máshol is megtalálható a szervezetben. Leginkább a petefészkeket, illetve a kismedencét szokta érinteni. Ez azért okoz fájdalmat, mert a nyálkahártyának ez a része nem tud természetes úton távozni a szervezetből.


Forrás:

A vulvovaginális atrófia a hüvelyfal elvékonyodását, kiszáradását és gyulladását jelenti. Ez akkor fordulhat elő, ha valamiért kevesebb ösztrogént termel a szervezeted a szükségesnél. Ez gyakrabban fordul elő szülés után, illetve a szoptatás időszaka alatt. Síkosítóval és hormonpótlással tökéletesen gyógyítható.


Forrás:

Előfordulhat, hogy az orvosod annak ellenére sem talál semmilyen elváltozást vagy betegségre utaló jelet nálad, hogy fájdalmat érzel. Ilyenkor elképzelhető, hogy valamilyen lelki trauma áll a problémád hátterében. Bántalmaztak gyerekkorodban? Szexuálisan zaklattak? Nemi erőszak áldozata voltál? Ha valamelyik kérdésre igennel válaszoltál, a pszichológus lesz az a személy, akivel együttműködve megszüntethető a fájdalmad.


Forrás:

Amennyiben a HPV vírus bizonyos típusaival fertőződsz meg, sajnos elképzelhető a méhnyakrák kialakulása. Ugyanakkor fontos tudnod, hogy a szexuálisan aktív emberek közel fele elkap az élete során valamilyen HPV vírust. Ha erre gyanakszol, vagy ettől félsz, keresd fel a nőgyógyászodat, aki a megfelelő vizsgálatokkal fényt deríthet a problémád eredetére.