Galéria

Hírességek őszinte vallomásai a kiégésről

Forrás:

Beyoncé nyíltan beszél az utóbbi években benne lejátszódó dolgokról. „ Minden kezdett összemosódni – nem tudtam megmondani, milyen napot írunk, vagy hogy melyik városban vagyok éppen. Végigültem ünnepségeket, ahol díjakat nyertem, mégis folyton a következő fellépésemen járt az agyam. Édesanyám makacsul azt hajtogatta, hogy muszáj foglalkoznom a mentális egészségemmel.” És Beyonce hallgatott rá. Miután már odáig fajult a dolog, hogy show-kat mondott le a kimerültsége miatt, az énekesnő 2011-ben, szinte a karrierje csúcsán tartott egy egyéves szünetet, ami rengeteget segített neki.

 


Forrás:

Meghan Markle élete alaposan felfordult az utóbbi években. Nem csupán beházasodott a brit királyi családba, de fel kellett adnia színészi karrierjét, és most anyaként egy teljesen új szerepbe lépett. Terhessége alatt lemondott egy zambiai utat, mert kimerültnek érezte magát és szeretett volna magára időt szánni. Mint sok mindenben, ebben is érdemes követni Sussex hercegnéjének példáját.

 


Forrás:

Brad Pitt a 90-es évek végén érezte úgy, hogy utolérte a kiégés. Bár akkoriban nem beszélt a dologról, később úgy emlékszik vissza az időszakra, mintha „bujkált volna a hírnév elől”. A színész eleinte a fűhöz nyúlt, de amikor az nem segített neki, elhatározta, hogy összeszedi magát. „Tudom, hogy többre vagyok képes.” Ez volt a legfontosabb gondolat, ami erőt adott neki az elinduláshoz.

 


Forrás:

A már gyerekszínészként híressé vált Hilary Duff 2005-ben beszélt először a kiégésről. Az akkor alig 19 éves színésznő az MTV-nek azt nyilatkozta: „Olyan fajta kimerültség ez, amit egy kiadós alvás sem tud helyretenni”. Az évek alatt a színésznő többször is szembenézett a problémával, de kitartásának köszönhetően mindig sikerült kilábalnia belőle.

 


Forrás:

A fiatal énekesnő, Selena Gomez az Instagram egyik legkövetettebb embere. Hatalmas rajongótábora mellett rengeteg irigye is van, akiktől folyamatosan utálkozó kommenteket kap. Meglepően nyíltan beszél a miattuk kialakult megfelelési kényszeréről és arról: gyakran érzi azt, hogy kiégett. Selena terápiára kezdett járni emiatt, ami állítása szerint „teljesen megváltoztatta az életét” és erre ösztönöz mindenkit, aki hasonló cipőben jár.

 


Forrás:

Shia LaBeouf 2014-ben egy papírzacskóval a fején jelent meg a vörösszőnyegen, amire annyit firkált: „Nem vagyok híres többé”. Egy évvel később a YouTube-ra töltött fel egy motivációs videót, amelyben kiabálva ösztönzi az embereket az álmuk megvalósítására. Akkor ezeket a megnyilvánulásait senki nem értette, később a színész az akciókra egzisztenciális válsága részeként utalt. Folyamatosan küzdött az őt érő negatív kommentek ellen, mert hatásukra megkérdőjelezte a saját munkásságát. Végül sikerült újra megtalálnia magát, idén januárban a Honey Boy című életrajzi filmje is megjelent.