Galéria

A toxikus párkapcsolatok 5 ismérve

Forrás: A toxikus kapcsolatok egyik jele, hogy a párod gyakran megsért téged valamivel, csakhogy kételkedni kezdj magadban.

Például: "Sokkal jobban néznél ki, ha leadnál pár kilót/megnövesztenéd a hajad/többet sminkelnél."

Általában egy ilyen kijelentést hallva jogosan haragszol meg, egy toxikus kapcsolatban viszont a párod ilyenkor azzal kezd védekezni, hogy csak viccelt, és nem kéne ennyire a lelkedre venned mindent. Azonban ezek a kijelentések újra és újra visszatérnek, máshogy megfogalmazva, mígnem eljutsz oda, hogy teljesen elégedetlenné válsz önmagaddal. És ezt szorosan követi az, hogy a párod kedvéért változtatod meg a külsődet és stílusodat, teljesen kivetkőzve önmagadból.
Forrás: Nagyon toxikus kapcsolat jöhet létre egy olyan felállásban, ahol az egyik fél állandóan irányítani akarja a másikat. És ez többféle módon is megmutatkozhat. Toxikus párkapcsolatnak számít az, amiben valamelyik személy anyagilag akarja kontrollálni a párját, és érzelmileg folyamatosan "kizsarolja", hogy az történjen, amit ő szeretne. Sőt, valójában a fizikai bántalmazás is ebbe a kategóriába tartozik.
Forrás: Akkor találkozol a barátaiddal és rokonaiddal, amikor csak akarsz? Vagy előtte mindig beszélned kell a pároddal, hogy részéről rendben van-e? Ha úgy érzed, az engedélye nélkül nem beszélhetsz le találkozót például szerda délutánra, mert kiakad, hogy rászerveztél valamilyen - általa hirtelen kitalált - programra, úgy tudnod kell, hogy ez a toxikus kapcsolatok egyik jele. Ilyenkor az egyik fél megpróbálja elszigetelni a másikat a számára fontos emberektől, hogy kisajátíthassa, és elérje, hogy csakis rá számíthasson.
Forrás: Minden párkapcsolatban vannak viták, de ha nálatok ezek a veszekedések már átlépik a normális határt, szintén nem utal sok jóra. A "nem normális határ" pedig azt jelenti, hogy veszekedés közben erősen sértő dolgokat vágtok egymás fejéhez, akár összetörtök ezt-azt, és képesek vagytok napokig szóba sem állni egymással. Amikor a viták minden alkalommal ennyire eldurvulnak, az a toxikus kapcsolatok egyik komoly előjele!
Forrás: Az őszinteség és a bizalom a boldog házasság alapja, de ha a párod gyakran hazudik neked, a kapcsolatotok könnyedén válhat toxikussá. Mindegy, hogy apróságokról vagy komolyabb dolgokról van szó, a hazugság teljesen lerombolja a bizalmat; márpedig ha úgy érzed, nem igazán bízhatsz a másikban, nem lehettek együtt boldogok. Sokan ennek ellenére is megpróbálnak kitartani, de épp ebből születhetnek a rendkívül toxikus párkapcsolatok.