Hozzávalók:
50 dkg eper250 g tehéntúró
450 g tejföl
3 dl habtejszín
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor (ízlés szerint lehet több)
fél citromból nyert citromlé és citromhéj
15 db babapiskóta
Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citromhéjjal és sóval (nagyon fontos: egy picivel többet kell bele tenni, mint az ember gondolná egy édességnél - csak így lesz íze a túrónak) ízesítjük.
A tejszínt felverjük, és beleforgatjuk a túrós-tejfölös keverékbe. Egy közepes méretű tál alját kirakjuk babapiskótával, rárétegezzük a túrós krém felét, majd félbevágott epreket is rakunk rá. Erre jön még egy réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül félbevágott eprekkel díszítjük.
Néhány órát a hűtőben állni hagyjuk, ezalatt a babapiskóta beszívja a túróból a felesleges nedvességet és megpuhul.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.
A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van
Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.