Galéria

5 egyszerű epres recept sütés nélkül

Forrás:

Hozzávalók:

50 dkg eper
250 g tehéntúró
450 g tejföl
3 dl habtejszín
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 ek cukor (ízlés szerint lehet több)
fél citromból nyert citromlé és citromhéj
15 db babapiskóta

Elkészítése:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citromhéjjal és sóval (nagyon fontos: egy picivel többet kell bele tenni, mint az ember gondolná egy édességnél - csak így lesz íze a túrónak) ízesítjük.

A tejszínt felverjük, és beleforgatjuk a túrós-tejfölös keverékbe. Egy közepes méretű tál alját kirakjuk babapiskótával, rárétegezzük a túrós krém felét, majd félbevágott epreket is rakunk rá. Erre jön még egy réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül félbevágott eprekkel díszítjük.

Néhány órát a hűtőben állni hagyjuk, ezalatt a babapiskóta beszívja a túróból a felesleges nedvességet és megpuhul.


Forrás:

Hozzávalók:

30 db oreo keksz
12 dkg vaj
2 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
20 dkg eper
2 ek sótlan pisztácia 

Elkészítése:

Aprítógéppel morzsalékosra aprítjuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egy kb. 12x35 cm-es formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük a darabokra tördelt csokoládéra, majd fényesre keverjük. Ha már kezd dermedni, rásimítjuk a kekszes alapra.

Az epret megmossuk, és belenyomkodjuk a csokoládéba, végül megszórjuk vagdalt pisztáciával (vagy lehet gránátalmával is), és hűtőbe tesszük 1-2 órára.


Forrás: Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz (darált)
50 g vaj (puha)
1.5 dl tej
50 g porcukor
75 g nutella
300 g eper
250 g mascarpone
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A kekszet, a vajat, a porcukrot, a tejet összegyúrjuk, és egy tepsi aljába nyomkodjuk, majd megkenjük a nutellával.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és apróbb darabokra vágjuk.

A mascarponét, a vaníliás cukrot és az epret összekeverjük, majd a süti tetejére kenjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.


Forrás:

Hozzávalók az alaphoz és a krémhez:

40 db babapiskóta
4 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g mascarpone
250 ml habtejszín
4 ek porcukor (a tejszínhez)
2 ek cukrozatlan kakaópor (a tetejére)

Gyümölcsszószhoz:

500 g eper (bármilyen gyümölcs lehet) 5 ek cukor (gyümölcs édességétől függ)
fél citromból nyert citromlé

Elkészítése:

Alap és krém:

A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral, a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük össze.

A babapiskótákat a gyümölcsszószban megmártjuk, majd egy üvegtálba rakosgatjuk, erre kenjük rá a tejszínes-mascarponés krém felét, majd ismét gyümölcsszószba mártogatott babapiskóták következnek.

Végül a maradék krémet simítsuk a piskóták tetejére, majd szitáljunk rá kakaóport. Gyümölccsel, babapiskótával, tejszínhabbal díszítjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

A gyümölcsszósz elkészítéséhez csak annyit kell tennünk, hogy a gyümölcsöt a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk.


Forrás:

Hozzávalók:

350 g eper
115 g cukor
190 g tejföl
190 g habtejszín
fél kk citromlé

Elkészítése:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, tálba tesszük, és megszórjuk cukorral, majd lefedve hagyjuk 1 órán át.

Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és botmixerrel átturmixoljuk. Dobozba rakjuk, és fagyasztóba tesszük. 30 percenként botmixerrel átkeverjük mindaddig, amíg meg nem szilárdul (általában háromszor-négyszer van rá szükség).