Galéria

Mikor és kinek van szüksége fogszabályozásra?

Forrás:

Azoknak javasolt vagy épp már erősen ajánlott a fogszabályzás, akiknek fogazata nem megfelelő elrendezésű. Az így kialakult állapotot harapási rendellenességnek nevezzük. Ha kiáll, megdől a fog vagy épp torlódás alakul ki, az állapot nem csak esztétikailag lesz zavaró. Egészségügyi panaszok, szájhigiénés problémák alakulhatnak ki.


Forrás:

Ínygyulladás, fogszuvasodás alakulhat ki. A rossz rágásból adódóan továbbá akár emésztési problémák is felléphetnek, de a beszédhibák is gyakori velejárója a rendezetlen fogsorból adódó rendellenességeknek.


Forrás:

Alapvetően a diagnózis dönti el ezt a kérdést. Ha nem genetikai okok állnak a problémák mögött, mely korai beavatkozást is igényelhet, úgy a csontfogak szabályozását tartják célravezetőnek a szakemberek. Akkor érdemes elkezdeni a fogszabályozást, amikor a második örlőfogak is kibújtak. Életkorban ez már 12 éves gyerekeket is érinthet. Ha ilyenkor kezdődik el a szabályozás, még a problémák időben orvosolhatóak.


Forrás:

Jó hír, nincs életkori megkötés, nincs felső korhatár. A hangsúly, bármilyen korúakról is legyen szó, az egészséges fogazaton van, így minden korban időszerű a fogszabályozás.



Forrás:

Átlagosan 12-30 hónapig viselik a fogszabályzót, ám ez az időintervallum annak fügvényében változik, hogy mekkora mértékű rendellenességet kell korrigálni.