Galéria

A csend jótékony hatásai a testedre, lelkedre

Forrás:

Egy zajos közegben bizonyítottan sokkal magasabb fordulatszámon ketyeg a szíved, magasabb a pulzusod; ami vérnyomás emelkedést okozhat. Amint ki tudsz innen szakadni, élvezd ki minden percét; a tested is meghálálja!


Forrás:

Az elcsöndesedés következtében sokkal hatékonyabban tudsz fókuszálni is, nyugodtabb leszel az olyan helyzetekben, amikor nagyon lényeges, hogy teljes mértékben „ott legyél” fejben.


Forrás:

A felpörgött, össze-vissza csapongó gondolatok az idegességet jelzik. Ha átengeded magad az elcsöndesedésnek, lelassulsz és megnyugszol, úgy a gondolataidat is jó eséllyel tudod összerendezni. A mentális csend a mindfulness előszobája.


Forrás:

Megvan, amikor már órák óta ott vagytok egy szülinapi buliban a gyerekkel, amit az apróságok végig zsizsegnek; sikítoznak, hangoskodnak? Alig várod, hogy kilépjetek az ajtón és magatokra maradjatok a csendes lépcsőházban? A kellemetlen hanghatásoktól túlterhelődött szervezetedben a stressz hatására megnövekedhet a stresszhormonként ismert kortizol termelődése. Folyamatos idegeskedés, túlhajszolt életmód esetén sajnos a hormon szintje tartósan megemelkedik, ami egy idő után kortizolhiányt eredményez, mivel a mellékvese kifárad. Ez pedig azon túl, hogy kellemetlen tünetekkel járhat, jelentősen megterheli a szervezetedet.


Forrás:

A csend segít elmélyedni, felélesztheti a benned szunnyadó alkotó energiákat. Így a kreatív énedet is ki tudod élni, néhanap.