Galéria

5 hiba, amit zuhanyzáskor elkövetsz

Forrás:

Ha szappannal fürdesz, most jár a hátbaveregetés – már ami, az ökológiai lábnyomodat illeti. De vajon a megfelelő szappant használod? Ha elkerülnéd, hogy az kiszárítsa a bőrödet, minden esetben keresd azokat a termékeket, amelyek tartalmaznak hidratálót, például sztearinsavat.

 


Forrás:

Nincs is jobb annál, mint a hidegről betérve, beállni a forró zuhany alá. Azonban ez az egyik legrosszabb dolog, amit elkövethetsz a bőröd ellen. A forró víz tudniillik kinyírja a faggyút, illetve természetes olajokat a bőrödön. Ez pedig bőrszárazsághoz, ekcémához, hajhulláshoz és korpásodáshoz vezethet.


Forrás:

Sokan szeretik leradírozni a testüket a zuhany alatt, amivel nincs baj egészen addig, míg azt megfelelő időközönként, erre a célra kifejlesztett termékekkel, és a megfelelő erősséggel teszik. Azonban a szakértők szerint a legtöbb ember, túl erősen használja a luffa-, és egyéb kemény szivacsokat. A dörzsöléssel pedig nem csak az elhalt hámsejtektől szabadulnak meg, hanem a bőr természetes védőrétegétől is. Ha teheted, használd óvatos mozdulatokkal ezeket a termékeket, de még jobb, ha átállsz a jóval puhább mosdókendőkhöz, vagy elfelejted őket egy életre.


Forrás:

 Megint csak sokan esnek abba a hibába, hogy nem 100%-osan öblítik le magukról a használt termékeket. Többek között igaz ez a hajbalzsamokra és egyéb hajkondicionálókra. Ezek a maradványok pedig bőrirritációt okozhatnak, eltömődött pórusokhoz és pattanásokhoz vezethetnek. Ha ezt szeretnéd elkerülni: hajmosásnál, illetve a haj öblítésénél fordítsd oldalra a fejedet, így a samponos víz közvetlenül a lefolyóba folyik majd, ahelyett, hogy végigcsorogna a hátadon.

 

 


Forrás:

Ahogy kijössz a zuhany alól, már meg is törölközöl? Csak ez után kened be magad testápolóval és/vagy más hidratáló olajokkal? Ha valóban hidratált és puha bőrre vágysz, még vizesen vidd fel a bőrödre ezeket a kencéket – állítják a szakértők.