Galéria

Sztárok, akik majdnem tudományos területen helyezkedtek el a hírnév előtt

Forrás: Gerard Butler több népszerű filmben is szerepelt, mint például Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője, Az Operaház fantomja vagy a 300. A paisley-i St Mirin's & St Margaret's High Schoolban tanult, ahol nagyon jó jegyeket szerzett. Ez lehetővé tette számára, hogy jelentkezzen a Glasgow-i Egyetem jogi szakára. A diploma megszerzése után egy edinburghi ügyvédi irodában szerzett állást, mint ügyvédjelölt, de az élet másfelé sodorta.
Forrás: Conan O'Brien szupersikeres TV-műsorok házigazdája. Azt viszont már kevesen tudják, hogy tanulmányozta a spanyol amerikai kultúrát is, és Ph.D fokozatot szerzett művészettörténetből. Ezt követően pedig a Yale Egyetemen szerzett mesterdiplomát. A világhírű Harvard Egyetemre is járt, ahol történelmet és irodalmat tanult és a legmagasabb kitüntetéssel (magna cum laude) végzett.
Forrás: Ken Jeong, akit leginkább a szociopata Leslie Chow-ként ismer a világ a Másnaposok filmekből a Walter Hines Page High School-ba járt, ahol a tehetséges hallgatók csapatához tartozott, majd 16 évesen diplomát is szerzett. Tanulmányait a Duke Egyetemen folytatta, és orvosi végzettsége is lett, miközben humoristaként is karriert épített.
Forrás: James Franco Harry Osborne karakterével szerezett hírnevet az első Pókember filmben. Azóta a szerepei nagyon sokrétűek, akárcsak saját személyes projektjei. 2006-ban úgy döntött, hogy beiratkozik a UCLA angol nyelvű programjába, majd kreatív írás szakra szakosodott. New Yorkba költözött, ahol írói diplomát szerzett a Columbia Egyetemen, majd filmkészítésből a New York Egyetemen. Franco Ph.D fokozattal is rendelkezik, amit a neves Yale Egyetemen szerzett meg.
Forrás: Kristen Stewart Cornell Egyetemen társszerzőként írt egy tanulmányt a neurális stílusátvitel használatának tanulmányozásáról. Az NTS egy olyan szoftveralgoritmus, amely képes digitális képeket vagy videókat manipulálni, hogy utánozza egy másik kép megjelenését vagy vizuális stílusát a filmgyártás kontextusában.
Forrás: Lisa Kudrowt mindenki a buta Phoebe Buffay-ként ismeri, holott a színésznő volt a stáb egyik legokosabb tagja. A New York állambeli Poughkeepsie-ben található Vassar Főiskolán végzett biológia szakon. Apjával és más kutatókkal együtt tudományos tanulmányt publikált a balkezesség és a cluster fejfájás közötti összefüggésről.
Forrás: Jodie Foster hosszú és hatalmas filmes karriert futott be. Leginkább a Pánik szoba című filmben nyújtott alakításával írta be magát a filmtörténelembe. De színészi tehetsége mellett az eszét is érdemes kiemelni. Magna cum laude diplomát szerzett afro-amerikai irodalom szakon a Yale Egyetemen, illetve annyira jól beszél és kommunikál franciául, hogy számos filmben szinkronizált ezen a nyelven. Németül, olaszul és spanyolul is tud.