Galéria

10 színész-rendező páros, akik soha többé nem hajlandók együtt dolgozni

Forrás: Julia Roberts és Steven Spielberg

Miután a színésznő lefújta eljegyzését Kiefer Sutherlanddel, és a színész legjobb barátjával megszökött az esküvő előtt, Julia Roberts élete feje tetejére állt. Ez pont akkortájt történt, amikor Spielberg Hook című filmjében kapott kiemelt szerepet, ám Julia nem viselte túl jól érzelmileg a dolgot. A stábtagok elmondása szerint folyamatos érzelmi kitörései voltak, megesett, hogy órákra bezárkózott a szobájába, és akkor sem jött elő, ha neki kellett volna forgatnia. A rendező és a színésznő között ezért elég komoly ellentetétek alakultak ki. Spielberg később úgy nyilatkozott, hogy a film elkészítése rossz időzítés volt számukra, és megérti, hogy egyébként Julia Roberts milyen nehéz időszakon ment keresztül.
Forrás: George Clooney és David O. Russell

A Sivatagi cápák című film forgatásán George Clooney nem tudta nem észrevenni, hogy a rendező viselkedése mennyire agresszív. Russell folyton kiabált a stábtagokkal, nem fogta vissza magát, így a színész végül közbelépett, és ő maga is összeveszett a rendezővel. Ez elég komoly nyomot hagyott munkakapcsolatukon. Nem véletlen, hogy azóta sem dolgoztak együtt!
Forrás: Amy Adams és David O. Russell

Nem George Clooney volt az egyetlen, akinel Russellel gondja volt. A színésznő az Amerikai botrány című filmet készítette a híres rendezővel, de élete egyik legrosszabb élménye kerekedett ki belőle. Amy Adams nagyon sokat sírt, mert Russell kemény kézzel irányította őt. A színésznő számára az egész forgatás borzalmas volt, lelkileg nagyon meg is viselte.
Forrás: Edward Norton és Tony Kaye

Amikor az Amerikai história X filmet forgatták együtt, Tony Kaye és a főszereplő Edward Norton nem nagyon értettek egyet. A film vágásánál teljesen más irányba akartak elindulni; Norton úgy érezte, hogy a rendező túl sok fontos részt akar kivenni a filmből, így fogta magát és újravágatta az egészet. Ez persze feldühítette a rendezőt, aki közölte, hogy a nevét sem hajlandó adni a projekthez, és inkább írják át "Humpty Dumpty"-ra (ez egy gúnyos angol kifejezés) a nevét. Ezt aztán nem engedték neki.

(Kaye a kép bal oldalán, Norton a jobb oldalán látható)
Forrás: Faye Dunaway és Roman Polanski

A Kínai negyed című Polanski film forgatása a színésznő számára valóságos rémálom volt. Faye Dunaway elmondása szerint a rendező végig szexista módon viselkedett vele, és még a mosdóba sem akarta kiengedni őt a szünetekben. Egyszer egy autós jelenetet forgattak, hosszú-hosszú órákon át, a férfi pedig megtiltotta a színésznőnek, hogy kiszaladjon a mosdóba. Faye ezért egy ponton kénytelen volt a kocsiban pohárba pisilni, majd fogta, és az ablakon kidobta a teli poharat a rendező arcába. Csoda, hogy elkészült a film!
Forrás: Robert Downey Jr. és David Fincher

David Fincher elég híres arról, hogy hektikus forgatási rendet alakít ki a színészeknek, akiknek így szinte idejük sincs pihenni. Nem volt ez másképp a Zodiákus című film forgatásán sem, ahol Robert Downey Jr. már nem bírta a rengeteg fárasztó munkát. Egyszer oda is ment a rendezőhöz, hogy elmondja, elege van, mert nincs ideje félrevonulni a trailerébe, nem tud pihenni, és 14 órákat dolgoztatják. Egy idő után pisivel töltött üvegeket hagyott szét a forgatáson, ezzel is protestálva Fincher borzasztó munkabeosztása ellen.
Forrás: Keira Knightley és John Carney

A rendező és a színésznő a Szerelemre hangszerelve filmet készítették együtt, de nagyon nem jöttek ki jól a közös munka alatt. Olyannyira nem, hogy miután megjelent a film, a rendező közölte, hogy soha többet nem fog modellekkel együtt dolgozni, mert borzasztó volt a tapasztalat, amit Keirával szerzett. "Keira azt csinálja, hogy elrejti saját magát, és nem hiszem, hogy valaki lehet jó színész, ha ezt teszi" - mondta a rendező.
Forrás: Ed Harris és James Cameron

James Cameron a világ egyik legelismertebb rendezője, de Ed Harris soha többé nem akar vele dolgozni. A mélység titka című filmet készítették együtt, amiben egy jelenetnél a színész karaktere újraéleszti társát. Ám Ed Harris végig azt érezte, hogy kísérleti állatokként bánik velük a rendező, aki maga sem volt biztos abban, hogy mi sül ki a jelenetből. "A fulladós jelenetnél kiabáltam neki [a színésznőnek], hogy ébredjen fel, térjen magához, megpofoztam, és akkor látom, hogy már kifogyott a film a kamerából - volt egy fény a kamerán - és senki sem szólt semmit. Mary Elizabeth felpattant, és közölte, 'NEM VAGYUNK ÁLLATOK!!', majd kisétált a forgatásról. Konkrétan nem is szóltak volna [hogy vége a jelenetnek], hagyták, hogy tovább pofozgassam!"
Forrás: Katherine Heigl és Judd Apatow

A Grace klinika sztárja sosem rejtette véka alá, hogy utálta a Felkoppintva című film forgatókönyvét. Szerinte az egész film szexista, és a nőket karót nyelt, unalmas alakokként ábrázolja, míg a férfiak vicces, szórakoztató pasasok benne. Ezt többször is elmondta, a rendező viszont kicsit sem értett egyet vele, sőt, elmondása szerint azóta is várja, hogy Katherine Heigl egyszer bocsánatot kérjen tőle a szavaiért.