Galéria

15 sztár, aki megszegte a dress code-ot a vörös szőnyegen

Forrás: A színésznő az 1978-as Oscar-gálán jelent meg ebben az összeállításban és az Annie Hall című alkotásért vehette át abban az évben az arany szobrocskát. Pont azért a filmjéért, amivel akkoriban stílust teremtett, hiszen a női öltönyök akkoriban még igencsak gyerekcipőben jártak. Bár imádjuk a Diane ízlését, talán egy ilyen nívós eseményre megérte volna egy fokkal elegánsabban választani, nem?
Forrás: Jodie 1992-ben, A bárányok hallgatnak című filmjéért kapta meg a Legjobb színésznőnek járó Ocar- díjat, ám dress code ide vagy oda, nem volt hajlandó estélyi ruhában megjelenni az eseményen. Így ezt a köztes megoldást választotta, a blézere alatt megbúvó részleteket és a nadrágrészt elnézve végülis a csillogás nem maradt el...
Forrás: A színész pizsamában és zokniban érkezett a Az éhezők viadala: Futótűz premierjére 2013-ban.
Forrás: 2015-ben egy csapat ötvenes éveikben járó hölgyet kitiltottak a Carol című film Cannes-i vetítéséről csak azért, mert nem magas sarkút viseltek, de ez még nem minden. Ugyanebben az évben Valeria Richter filmproducert nem akarták a vörös szőnyegre engedni szintén a cipője miatt, ám a sztori extrémitását az adta, hogy a szoban forgó hölgy nagylábujját és a bal lábának egy részét amputálták, így egészségügyi okokból (is) hanyagolta a magas sarkút. A hír akkor bejárta az egész világot, és bár filmfesztivál szervezői elnézést kértek, de Cannes elhíresült arról, hogy ez az a hely, ahol a dress code kötelező része a magas sarkú. És hogy mit szól ehhez Marion? Hát ezt!
Forrás: A gyönyörű színésznő 2016-ban bár próbálta követni az előírásokat, a cannes-ban szabályhoz kötött kötelező magas sarkú cipellőt azonban már nem tudta tovább magán tartani.
Forrás: A színésznő híres arról, hogy nem szeret magas sarkút viselni a vörös szőnyegen. Gal személyes missziójának tartja, hogy átírja a vörös szőnyeg kőbe vésett szabályait, és igenis lehessen egy sztár csinos és nőies laposban is: „Szeretném, ha trend lenne lapos cipőben a vörös szőnyegre lépni. Imádom a magas sarkút, gyönyörű és szexis, ugyanakkor iszonyatosan kényelmetlen és instabil. Minden pillanatban eleshetsz benne. Nem egészséges a hátadnak. Miért tenném ezt magammal?”.
Forrás: A modell még 2017-ben, Alexandre Vauthier által tervezett elegáns felsőjének és farmershortjának párosa nagyon látványosra sikerült, azonban az már más kérdés, hogy mindez mennyire állta meg a helyét a híresen szigorú szabályok szerint "élő" cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén.
Forrás: A színésznő szintúgy 2017-ben és szintúgy Cannes-ban érezte azt, hogy ez a Chanel ruha több mint tökéletes lehet az alkalomra, és bár kimondottan izgalmas szabásokkal dolgozik ez a designer darab, a többség még így is utálta a látottakat.
Forrás: A 2018-as BAFTA-gálán a fekete szín volt a dress code, ám valamiért a hercegné mégsem így választott... Ugyanakkor tény és való, hogy a Jenny Packham ruháján azért mégis volt egy csipetnyi fekete.
Forrás: A színész a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei premierjén jelent meg ebben a Moncler ruhakölteményben.
Forrás: A 2019-es MET-gálára választott Atelier Versace estélyije maga volt a vibráló csoda, viszont a cipőválasztása sokakat meglepett, leginkább minden bizonnyal a dress code kitalálóit.
Forrás: A fiatal színész Prada összeállítása bár igencsak szemrevaló választás volt 2020-ban, de sokak szerint talán mégsem az Oscar vörös szőnyegére kellett volna felkapnia ezt a sportos hatású öltönyt.
Forrás: Úgy látszik az Oscaron sokan szeretik feszegetni a határokat, hiszen 2020-ban az énekesnő sem éppen az előírtak szerint választott, amikor ezen Chanel összeállítás mellett döntött.
Forrás: A 2021-es Oscaron egy Hermés kreációban és sportcipőben érezte az estét, és igazából ki is járt neki a kényelem, hiszen ő vitte haza első nem fehér bőrű nőként a legjobb rendezőnek járó szobrot A nomádok földje című filmjéért.
Forrás: Bár sokak szerint nagy hibát követett el 2021-ben, amikor ezt a félig férfias, félig nőies megoldást választotta, mégis sokan úgy gondolják, hogy nemcsak merész, de korszakalkotó is volt a szigorú és néha enyhítésre szoruló Oscar-dress code történetében.