Galéria

Z-generáció: 9 alkotás, ami bepillantást enged a mai fiatalok életébe

Forrás:

Zendaya főszereplésével mélyet szippanthatunk az amerikai Z-generáció mindennemű problémájából: szex, drogok, identitás keresés, széteső családmodellek, iskolai erőszak. Az időnként sokkoló széria nézettségi rekordokat döntöget az HBO Maxon.


Forrás:

A tinédzser Sam Gardner – akit Keir Gilchrist alakít – készen áll egy kapcsolatra, és az a tény, hogy az autista spektrumban van, nem fogja megállítani. A Netflix (angolul Atypical címen futó) sorozatában azonban nem a fiú az egyetlen aki kilóg a sorból, a családi bili kiborulása sok-sok meglepetést okoz.


Forrás: Egy igen különleges, sötét és sok szempontból vicces HBO Max sorozat, amely egy csoport gimisről szól. Sötét, ám játékos sorozat egy csoport középiskolásról, akik a modern szexualitás felfedezése és a konzervatív közösségük között lavíroznak.
Forrás:

Különleges filmtrilógia a Netflixen, ami zseniálisan idézi meg a horror klasszikusokat, mindezt mai köntösbe csomagolva. A Z-generációs antológia mesterien nyúl a műfajhoz, ezért mindenki számára felejthetetlen szórakozás.


Forrás: Az egyetlen reality-sorozat, amely felkerült erre a listára, és amely minden bizonnyal nagy benyomást tett a Z generációs közönségre. A műsor mélyen belemerül a „jachtok” életébe, méghozzá az AKA legénységének tagjaival a középpontban, akik történetesen egy hihetetlenül fényűző jachton dolgoznak, a leggazdagabb emberekkel vannak körülvéve és egzotikus helyekre utaznak. Rengeteg ellentmondásos munkahelyi románc bontakozik ki, amelyek mint mindig, itt is sok drámát ígérnek. A sorozatot az Amazon Prime-on lehet megnézni.
Forrás:

A szintén Netflixes sorozat Brooklyn legnagyobb állami iskolájának öt diákját követi nyomon, akiknek szinte minden társadalmi igazságtalansággal szembe kell nézniük.


Forrás: Négy kollégiumi szobatárs életét követi nyomon az HBO Max sorozata, akik a New England-i Essex főiskolán kezdik meg tanulmányaikat. Nagyszerűen szemlélteti a tomboló hormonok, a hibák, a szerelmek és a felnőtté válás nehézségeit a mai fiatalok szemén keresztül. Arról nem beszélve, hogy igazán pikáns jelenetekkel van spékelve.
Forrás:

Egy indiai tinédzser, Devi Vishwakumart életét mutatja be a sorozat, ami a sitcomok nagyszerű humorát ötvözi a Z-generációs szappanoperákkal. A középiskolás lány szerelmi évődése áll a középpontban, de ennél sokkal komolyabb problémákat is felvet, mint egy szülő elvesztése, vagy a kultúrák közti különbségek.


Forrás:

Az Archie Comics karakterei alapján készül széria Archie Andrewst és barátait követi nyomon szülővárosukban, a titkokkal teli Riverdale-ben. A tinik visszafordíthatatlanul belegabalyodnak a misztikus történésekbe, gyilkosságokba, természetfeletti erőkbe. Amellett, hogy tele van izgalommal és drámával, a Riverdale a szexuális feszültség mesterkurzusa is.