Galéria

8 film- és sorozatjelenet, amit a főszereplők nem voltak hajlandók leforgatni

Forrás:

The Office

A The Office sorozat egyik legnépszerűbb párosa volt Jim és Pam, akiknek szerelmét végigkövettük a szériában. De tudtad, hogy volt egy jelenet, amit John Krasinski, a Jimet alakító színész nem volt hajlandó leforgatni? Az eredeti forgatókönyv szerint ugyanis megcsalta volna Pamet, méghozzá a 8. évadban az új irodai adminisztrátorral, Cathyvel. Ez az a rész lett volna, amiben Cathy egyébként is rányomult Jimre, beült hozzá a hotelszobába, és nem volt hajlandó kijönni.

"Ez volt az egyelten alkalom, amikor nem tántorítottam. Emlékszem, olyan dolgokat mondtam, amiket azt hittem, sosem fogok, például hogy 'én ezt nem vagyok hajlandó leforgatni.'"

John Krasinski úgy érezte, ebből nem lenne visszaút, és Jim karakterét biztosan megutálnák a nézők, ezért addig tartott ki, míg a készítők át nem írták ezt az epizódot.


Forrás: A szolgálólány meséje

Joseph Fiennes, aki A szolgálólány meséjében Fredet alakította, a 2. évad egyik jelenetére mondott határozott nemet. A forgatókönyv szerint ugyanis Fred egy ponton megerőszakolta volna feleségét, Serenát, miközben diplomáciai úton vannak. A színész úgy érezte, a karaktere nem ilyen gonosz, és muszáj kiállnia mellette, mert szerinte az adott szituációban Fred nem ezt tette volna. Hosszú e-maileket írt, azzal érvelt, hogy Serenát nagyon jól felépítették már eddig, és nem akarná ezt tönkretenni. Végül a jelenetet sosem kellett leforgatnia.
Forrás: A tenger vadjai

A 2005-ös film egyik főszereplője Jessica Alba volt, ám a színésznő hiába örült a szerepnek, egy ponton közölte, hogy biztosan nem forgatja le az adott jelenetet. A készítők ugyanis ragaszkodtak ahhoz, hogy egy ketrecbe zárt, 3 és fél méter hosszú tigriscápával forgasson a színésznő, azaz hogy az állat ússzon el mellette. Jessica Alba viszont közölte, hogy egy igazi tigriscápával együtt úszkálni biztosan nem fog, pláne, hogy előtte a Flipper című filmben simán tudták az ilyen típusú jeleneteket műdelfinnel csinálni. Amikor a rendező erősködött, hogy márpedig forgatni kell, a színésznő inkább felszállt egy hajóra és visszament a partra, de csak miután közölte a férfivel, hogy ha annyira akar vízben forgatni, ugorjon bele ő.
Forrás: Vaják

A Vaják 2. évadában Geralt megtudja, hogy Yennefer még mindig életben van. A színész később elmesélte, hogy ezen a ponton egyáltalán nem értett egyet a forgatókönyvvel, ami azt írta, hogy erősen szexuális töltetű lesz az újratalálkozás. Henry Cavill viszont úgy érezte, sokkal inkább a romantikára kell helyezni a hangsúlyt, és ezt a fizikai részt kihagyni, így a karakter csak csókot váltottak a képernyőn.

"Jobb szerettük volna, ha érzelmes lesz [ez a jelenet], és nem szexuális töltetű. Nagyon, nagyon fontos volt, hogy elhatárolódjunk attól, ami az eredeti forgatókönyvben lett volna... Mert ők nem így viselkednének."
Forrás: A remény rabjai

A világ egyik legsikeresebb filmje volt A remény rabjai, aminek Morgan Freeman volt az egyik főszereplője. Bár a forgatókönyv fantasztikus volt, a színész mégis nemet mondott az egyik jelenetre. A leírás szerint az utolsó résznél Red elővette volna harmonikáját, amit Andytől kapott, és szabadulásuk után azzal zenélt volna a zárórészben. A színész viszont ezt nagyon klisésnek és abszolút feleslegesnek tartotta, így addig érvelt, míg elhagyták a harmonikás jelenetet.
Forrás: Itt a vége

Az Itt a vége című film messze nem egy visszafogott alkotás volt, így sokan már azon is meglepődtek, hogy egy kis időre Emma Watson is szerepet vállalt benne. Ám volt olyan jelenet, amire nemet mondott! Seth Rogen felfedte, hogy az egyik résznél elkezdtek improvizálni, és Channing Tatum teljesen meztelenül állt a kamerák előtt, ám Emma Watsont ez nem nyűgözte le, sőt! Úgy döntött, hogy köszöni szépen, ő ezt nem csinálja, így konkrétan közölte, hogy nem hajlandó ezt leforgatni. A statiszták szerint ki is vonult a forgatási helyszínről, de ezt Seth Rogen később Twitteren tagadta. Másnap Emma még visszament elköszönni, és a promózásban is segített, szóval nem rossz viszonyban váltak el egymástól!
Forrás: Péntek 13 (1989)

Kane Hodder keltette életre Jason Voorgees-t az 1989-es Péntek 13 horrorfilmben. A színésznek nem volt problémája a forgatáson az emberek kaszabolásával és a gyilkos jelenetek felvételével, de volt valami, amire nemet mondott. A forgatókönyv szerint Jasont megugatta volna egy kutya, amire válaszul a férfi belerúgott volna egyet. A színész viszont úgy érezte, a karaktere ilyet sosem tenne, és nem értett egyet az egésszel, így nemet mondott. Végül ki is vették a forgatókönyvből a jelenetet, és Jason szimplán csak embereket kaszabolt tovább.
Forrás: Négy karácsony

A Négy karácsony című film nagy siker volt, ám gondoltad volna, hogy Reese Witherspoon és Vince Vaughn egyáltalán nem jöttek ki jól? A konfliktusok jelentős része abból származott, hogy teljesen máshogy álltak a munkához; Vince reggelente úgy érkezett meg, mint aki most esett ki egy diszkóból, Reese viszont már kora reggel dolgozott volna. A színésznő szerette elpróbálni a jeleneteket és ragaszkodott a forgatókönyvhöz, míg Vince azt mondta, ő inkább improvizálni akar. Ezekután Reese úgy döntött, hogy nem hajlandó szexjelenetet leforgatni Vince Vaughn-nal, és addig kötötte az ebet a karóhoz, míg kivágták az egészet.