Galéria

6 dolog, amit tudnod kell a babavárókról

Forrás:

A babaváró megszervezése hagyományosan nem a leendő anyuka dolga, sokkal inkább úgy kell elképzelni, mint a lánybúcsút, ahol a legjobb barátnő vagy a testvér az, aki az egész buliért felel. Persze ez mindaddig érvényes, míg a kismama másképp nem akarja, ugyanis simán előfordulhat, hogy ő maga szervezi meg az egész eseményt. Ebben az esetben is érdemes felajánlanod a segítséget, főleg, hogy nagy pocakkal az olyan egyszerű dolgok, mint a lakás kidíszítése sem megy már olyan könnyen.


Forrás:

Ez megint csak azon múlik, hogy a meghívott társaság mit szeret, de itt sincs kizárva az, hogy maguk a vendégek is kedveskedjenek néhány sütivel vagy szendviccsel. Mindenképp kérdezd meg a kismamát, hogy mit szeretne.


Forrás:

Az etikett szakértői szerint teljesen rendben van, hogy alkoholt szolgáljanak fel egy ilyen partin, attól függetlenül, hogy a főszereplő nem ihat. Hiszen ahogy minden összejövetelen, itt is az a cél, hogy mindenki jól érezze magát, ne csak az ünnepelt. Persze ebben a helyzetben még fontosabb, hogy legyen elegendő alkoholmentes ital is, amiből a kismama is bőven tud választani.


Forrás:

Az egész buli a leendő anyukáról szól, így a vendéglista is ezt tükrözi: a legközelebbi barátai és családtagjai sorakoznak rajta. Ha a hagyományokat követve nem ő maga a szervező, akkor a házigazdának kell kiderítenie, hogy a kismama kikkel szeretne együtt ünnepelni. Ha hosszú listáról van szó, érdemes azon is elgondolkodni, hogy hol legyen a helyszín. Nem biztos, hogy egy kétszobás lakás ideális erre, ilyenkor érdemes akár egy étteremben foglalni vagy privát házat bérelni.


Forrás:

Nem mindenki érzi komfortosnak a szituációt, hogy egy kisebb vagy nagyobb tömeg előtt nyissa ki az ajándékokat, így ezt a dolgot érdemes a kismamára bízni. Simán lehet, hogy úgy dönt, hogy az ebéd vagy a vacsora előtt szívesen megosztja mindenkivel, miket kapott, ám az is előfordulhat, hogy utólag, a párjával kettecskén bontogatnak majd. Ne erőltesd, amit nem szeretne az ünnepelt, hiszen egy esküvőn sem elvárás, hogy a pár a násznép előtt nyissa ki a borítékokat.


Forrás:

Természetesen nem. Igaz, hogy a babavárók lényege, hogy segítsük a leendő szülőket olyan babaholmikkal, amikre szükségük lehet az újszülött érkezésekor, így a következő gyereknél már jelentős bázissal rendelkeznek. De ez nem jelenti azt, hogy egy új baba érkezését ne lehetne megünnepelni. Ilyenkor jöhet jól a kívánságlista, amikor a tapasztalt szülők összeírják, hogy milyen dolgokra lenne szükségük, mi az, amit a nagytesótól nem tudnak tovább örökíteni a kicsinek.