Galéria

4 könnyű és okos tipp a betörők ellen: így biztonságosabb lehet az otthonod

Forrás:

A tolvajok nagyon szeretnek leskelődni, a konkrét betörés előtt általában a ház körül ólálkodnak és bekukucskálnak az ablakokon. Ha pedig értékes holmikat fedeznek fel, például tévét, laptopot, hangszórót vagy bármi mást, már készülnek is életük legjobb fogására.


Forrás:

Régi trükk, hogy a bűnözők hamis jegyeket tesznek a postaládákba, amiket a gyanútlan címzett elfogad, így aztán egy este elindul a nem létező eseményre. A betörők ekkor akcióba lépnek és tíz perc alatt pakolják ki a házat. Soha ne hidd el, hogy éppen te nyertél ingyenes koncertjegyet, csak akkor, ha erről valamilyen hivatalos tájékoztatást kaptál.


Forrás:

Erős lehet a késztetés, hogy azonnal megoszd az ismerőseiddel, követőiddel életed legszebb pillanatait, élményeit, ez mégis nagyon rossz ötlet. A nyaralásokról, koncertekről, bulikról mindig csak akkor tegyél ki posztot, ha már otthon vagy és eltelt némi idő. Így a betörők nem tudnak élni a lehetőséggel.


Forrás:

Kutyát tartani nagyon sok szempontból öröm, ráadásul szuper hasznos is! Ha van kis kedvenced, ő pusztán az ugatásával képes lesz a legtöbb betörőd elriasztani. Nincs olyan tolvaj, aki szeretné megkockáztatni, hogy egy házőrző megharapja, úgyhogy érdemes kiírni az ajtóra, kapura, hogy igen, itt harapós kutya lakik.