Galéria

+ 4 tipp, hogy önmagad jobb verziójává válhass

Forrás:

Imádsz olvasni, de az utóbbi időben úgy érzed „lemaradtál”? Akkor semmiképp ne a Háború és békét vedd a kezedbe, hanem kezdj valami rövidebbel. A hobbi azért hobbi, hogy szeresd és nem azért, hogy szorongj miatta. Itt nem „kell” teljesíteni. Tedd mindennapi szokássá, hogy elolvasol pár fejezetet, esetleg egy novellát. Hamarosan azt fogod észrevenni, egyre többet és többet lapozgatod a könyveidet. Ez a trükk minden másra is nagyszerűen használható!


Forrás:

Hidd el, hogy valóra váljon! Ez a mondat komoly klisének hangzik, de attól még igaz. Abban a pillanatban, hogy el tudod hinni magadról, hogy képes vagy rá, hogy alkalmas vagy rá, a tudatod és a tested is erre hangolódik. Így már sokkal könnyebb lesz elérni a vágyott célt.


Forrás:

Ahhoz, hogy valami szokássá váljon és így fejlődni tudj benne, rendszeresen kell csinálni, szokássá kell tenni. Felnőttként azonban már nagyon nehéz új és jó szokásokat felvenni. Azonban nem lehetetlen! A lényeg, hogy legyen egyfajta rutinod. Minden reggel ugyanakkor indulj futni vagy kezdj jógázni, tornázni. Minden este ugyanakkor olvass, tanulj. Amikor pedig elvégezted a feladatot, jutalmazd meg magad valamivel. Nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból vagy egyél egy sütit.


Forrás:

Nem kell profinak lenned abban, amit csinálni szeretsz, ezt nagyon fontos megértened és elfogadnod. Ha például imádsz főzni és jól is megy, úgy érezheted, ciki, hogy azért annyira nem vagy jó, mint egy profi séf. Ezzel pedig folyamatos szorongást fogsz okozni magadnak és egy életre megutálod az egészet. Figyelj oda az elmédre, tedd örömből és ne kényszerből! Sokkal boldogabb ember leszel.