Galéria

Igaz történeten alapuló filmek, amelyekben a valós személy is feltűnt

Forrás: Erin Brockovich az Erin Brockovich című filmben

Julia Roberts olyan emlékezetes alakítást nyújtott, hogy Erin Brockovich neve egybeforrt vele, sőt, Oscart is nyert érte. De tudtad, hogy az igazi Erin Brockovich is vállalt a filmben egy kisebb szerepet? Bizony, az egyik jelenetben pincérnőt alakított!
Forrás: Chris Gardner A boldogság nyomában című filmben

Will Smith nemrég kapta meg élete első Oscarját, de valójában jelölést már 2006-ban is kapott, amikor A boldogság nyomában című film főszerepét alakította. Az érzelmes és szívfacsaró történet pedig valóság volt nagyrészt, az igazi Chris Gardner pedig olyan elégedett volt Willék alakításával, hogy az egyik jelenetben vállalt egy kis szerepet: ő sétált el a karakterek mellett az utcán.
Forrás: Jordan Belfort A Wall Street farkasa című filmben

Tudtad, hogy Leo 2013-as filmje is igaz történet volt javarészt? Az általa alakított Jordan Belfort tényleg létezik, ráadásul nagyon találó jelenetben tűnt fel: ő volt az, aki a film utolsó jelenetében felkonferálta Leo karakterét a pódiumra!
Forrás: Frank Abagnale Jr. a Kapj el, ha tudsz című filmben

A 2002-es film, aminek főszerepét DiCaprio és Tom Hanks alakították, szintén igaz történet volt. Frank pedig, akiről a film szólt, ugyancsak feltűnt benne! Amikor Leo karakterét letartóztatják, az egyik rendőr, aki a bilincsben kíséri őt, maga az igazi Frank volt. Ironikusan végül is saját magát kapta el!
Forrás: Margaret Keane a Nagy szemek című filmben

Margaret Keane és művészete kapta a főszerepet a Nagy szemek című filmben, és Amy Adams játszotta el őt. Viszont az egyik jelenetben egy kis időre a művésznő is feltűnt: miközben Amy a parkban fest, az igazi Margaret a háttérben üldögél egy padon!
Forrás: David Packouz a Haverok fegyverben című filmben

Tudtad, hogy a Haverok fegyverben is javarészt igaz történet volt? A filmben látott David és Efraim valóban léteztek, és engedélyt adtak arra, hogy a film elkészülhessen. Sőt, lelkesen dolgoztak rajta, és David egy kisebb mellékszerepet is bevállalt. Amikor az egyik jelenetben az életéről mesélnek, ő az, aki énekel!