Galéria

4 trükk, ami segíthet, hogy tökéletes mandulaitalt készíts otthon

Forrás:

A trükk úgy indul, hogy a mandulaszemeket egy egész éjszakára be kell áztatni, hogy megpuhuljanak. Ez egy nagyon fontos lépés, de ha nincs rá időd, vagy csak elfelejtetted megtenni, akkor se ess pánikba. Az újságíró szerint ugyanis azzal is pont ugyanazt az eredményt érheted el, ha a mandulát két órára nagyon forró vízbe áztatod be. Sőt, ha extra gyorsan akarsz eredményre jutni, akkor forrald fel a vízbe áztatott magokat.


Forrás:

A gasztroblogger szerint érdemes egy kis ízfokozó összetevővel megbolondítani a végeredményt: datolya, kakaópor vagy bogyós gyümölcs is simán mehet bele. Maki egyébként agavé sziruppal, fahéjjal és vanília kivonattal ízesítette meg az italt, és egy csipet sót is hozzáadott, ami még jobban kihozta az ízeket.


Forrás:

Ha már most eszedbe jutott a kérdés, hogy vajon mi legyen a megmaradt mandulapéppel, arra is van egy jó tippje az újságírónak. A neten rengeteg recept van, ami segít ebben: készíts kekszeket, kenyeret vagy bármilyen péksüteményt belőle.


Forrás:

Ebben az esetben egy szuper turmixgép is a segítségedre lehet. Persze a két eszköz más elven működik, míg előbbi kettéválasztja a szilárd és a folyékony végterméket, addig az utóbbi mindent összekever. Ha leturmixolod a mandulát, egy tiszta konyharuhára lesz szükséged, hogy kinyerd belőle az italt.