Galéria

15 álomszép európai tengerpart

Forrás:

Ha láttad a Mamma Mia című film második részét, akkor bizonyára azt is tudod, hogy azt nem Görögországban, hanem bizony Vis szigetén forgatták. A kis sziget nem csak álomszép tengerpartjáról híres, hanem arról is, hogy megőrizte eredeti, autentikus formáját, belső részén pedig rengeteg szőlőültetvény található, ahonnan a világszerte kedvelt Vis Vugava és Plavac nevű fehérborok érkeznek.


Forrás:

A dalmát ékkőként emlegetett sokoldalú sziget a maga 778 méterével a legmagasabb az országban, a nyaralás minden napjára izgalmas programokkal kecsegtet. Eldugott türkizkék vizű tengerpartok, buja mediterrán növényzet, hatalmas pálmafák, történelmi jelentőségű óvárosok és hegyvidéki területek várják a látogatókat. Itt található az Adriai tenger egyik legszebb strandja, Zlatni Rat, a tengerbe nyúló földnyelv, amit nemcsak a kristálytiszta vize miatt keresnek fel a látogatók, hanem azért is, mert igazi vízisport-paradicsomnak számít.


Forrás:

A Kék-lagúna néven ismert tengerpart Törökország egyik legfestőibb helyszíne. A környező erdővel együtt egy természetvédelmi terület része. Az öböl tökéletes helyszín sznorkelezéshez és búvárkodáshoz. Közvetlenül a tengerparton felfrissítheted magad valamelyik kávézóban, vagy pedig a közelben lévő piacon vehetsz frissen sült halat és más, akár egy piknikhez is ideális, friss, helyi hozzávalókat.


Forrás: Az Ibizától délre található kis sziget északi partrésze egy hosszan elnyúló csodás tengerpart. A Tripadvisor 2015-ben a világ legszebb strandjai választáson az 5. helyre sorolta. Ebből is kitűnik, hogy valóban itt a helye a listán. Napi hajójárattal érhető el a fővárosból, Eivissa-ból.
Forrás:

Portugália ismert nyaralóhelyén, a déli részen fekvő Algarve egyik legszebb partja. Az Albufeira és Quarteira közti tengerpart nemcsak a homok és a türkizkék víz miatt népszerű. A part mögött vörös sziklák emelkednek, aminek tövében élvezhetjük a nyaralást.


Forrás:

Klasszikus olasz partot idéz a Tirrén-tengerre néző Tropea Beach. Olaszul az Istenek partjának hívják és mind a helyiek, mind a turisták körében abszolút imádatnak örvend. A fehér homokban pihenve a drámaian magasba nyúló sziklákban, azok tetején pedig az óváros házaiban gyönyörködhetnek az idelátogatók.


Forrás:

Ha a legszebb görög tengerpartokból kellene kiválasztani egyet, akkor elég nagy gondban lennénk. Sokak szerint Kefalónia partjai a legszebbek: kristálytiszta vizű strandjai a türkiz- és a mélykék árnyalataiban csillognak. A sziget egyik legnépszerűbb öble a Myrtos Beach, amelyet már többször is beválasztottak a legszebb görög strandok közé. A két hegy lábánál fekvő, hófehér kavicsos partja fantasztikus panorámával rendelkezik.


Forrás:

Igaz, hogy ha tengerpartról beszélünk, Izland nem olyan magától értetődő választás, de a táj szépsége és különlegessége vitathatatlan. Reynisfjara, a világ valószínűleg leghíresebb fekete strandja Vík városánál található– a közkedvelt Trónok harca sorozat forgatási helyszíne is volt. A strandot különleges, viharvert sziklák veszik körül. Heves hullámai miatt nem a legalkalmasabb az úszásra, de mindenkit magával ragad, aki egy gyönyörű táj látványából szeretne feltöltődni.

 


Forrás:

Szicília északnyugati csücskében található ez a lassan mélyülő tengerpart. Kicsit karibi feelingje van, ugyanis a finomhomokos part és az áttetsző víz mellett a háttérben egy nagy sziklatömb adja a remek panorámát, emiatt sokan Mauritius legismertebb partjához hasonlítják.


Forrás:

Ismét egy görög sziget, ezúttal Kréta egyik bakancslistás tengerpartja, amit már több ízben beválogattak Európa legszebbjei közé. Van itt minden, ami egy már-már giccses parthoz kell: hegyek, kis szigetecske és hófehér homok, ami a koralltörmelékek miatt itt-ott rózsaszínnel vegyül. A lagúna sekély vize miatt családoknak is tökéletes választás, csakúgy mint Kréta.


Forrás:

Szardínia báját az is adja, hogy még nem vált a tömegturizmus célpontjává, nincsenek nyüzsgő nagyvárosai, cserébe viszont tele van szebbnél szebb strandokkal. A Spiaggia di Port Giunco a sziget délkeleti csücskében található: a fehér homokos part mögött egy kis tó rekedt meg a szűk félszigeten, emiatt is páratlan látvány itt napozni. Sokak szerint ez Olaszország legszebb tengerpartja.


Forrás:

Az angliai Durdle Door valószínűleg az egyik legtöbbet fotózott táj volt már bőven az Instagram megjelenése előtt is - hisz itt található a világ egyik legismertebb mészkő-képződménye. A part itt nem homokos, hanem inkább köves-kavicsos, de ez semmit nem von le a táj vadságából és eredetiségéből - sőt, inkább csak hozzátesz.


Forrás:

Kicsiny, de nagyon különleges ez a partszakasz Szardínia szigetén, mivel a tenger színei itt elképesztően kékek és zöldek. A partot egy 1962-es földcsuszamlás hozta létre.


Forrás:

Ki mondta, hogy csak a mediterrán térségben találunk csodás, hívogató strandokat? A Tenby partszakasz Wales egyik gyöngyszeme. A pasztell színű házakkal körbevett, sziklás perem természetes "napfényfogó" is egyben.


Forrás:

Saint Malo, Bretagne egyik legismertebb városa és az öreg kalózok otthona, amit a történelem és gótikus építészet kedvelői biztosan értékelni fognak. Egyből három kivételes strand található itt: az egyik a Minhic nevet viselni, a másik három kilométer hosszú, a harmadik pedig egy hídnál található, ahonnan csodálatos kilátás nyúlik az öbölre.