Galéria

7 film, amit minden túlzás nélkül elátkoztak

Forrás:

A filmet borzasztó tragédiák övezték. Az egyik fontos jelenet forgatása közben egy helikopter lezuhant és meghalt két gyerekszínész. De, ha ez nem lett volna elég tragikus, Vic Morrowt, aki a kezében menekült a két gyermekkel, lefejezte a zuhanó jármű.


Forrás:

Az 1973-as horror a mai napig az egyik legijesztőbb horrorklasszikus és valószínűleg a forgatás is hasonlóan emlékezetesek maradt. Hiszen a díszlet többször kigyulladt és két színész, Jack MacGowran és Vasiliki Maliaros meghaltak. Azóta is sokan emlegetik, hogy az egész film el volt átkozva, pláne, hogy több paranormális jelenséget is tapasztaltak a stábtagok.


Forrás:

Ha van film, amin átok ül, akkor ez biztosan az. John Richardson látványtervező autóbalesetet szenvedett, barátnője pedig életét is vesztette. Az egyik háttérmunkást egy idomított tigris ölte meg, a stábot szállító repülőgépbe pedig konkrétan háromszor csapott bele a villám. Egy másik stábtagot kutyák támadtak meg, a főszerepet alakító Gregory Peck fia pedig öngyilkosságot követett el.


Forrás:

Az egyik leghíresebb forgatási baleset köthető a filmhez, hiszen Brandon Lee-t ebben a filmben ölték meg egy kellékfegyverrel, amelynek tárjában éles lőszer volt.


Forrás:

A főszereplő Jim Caviezelt – aki a forgatás alatt súlyos tüdőgyulladást kapott és a válla is kificamodott –, valamint Jan Michelini rendezőasszisztenst is érdekes módon villámcsapás érte. Azért erre mennyi volt az esély?


Forrás:

Igazán kemményre sikerült a film forgatása, hiszen John Dugan sminkjét öt órába telt elkészíteni, és a színész kijelentette, ő ezt még egyszer nem csinálja végig, így az összes jelenetét egymás után kellett felvenni. Ez 36 órába telt, ráadásul a házban, ahol a film jeleneteit vették fel, majdnem 50 fok volt a legnagyobb nyári kánikula idején. Nem volt légkondi, viszont a főszereplőnek vastag ruhákban kellett ülnie egy olyan szobában, ahol valódi állati csontok és rotható hús volt a kellék, és állítólag olyan büdös volt, hogy a stábtagok elájultak a forgatáson, sőt, páran meg is betegedtek. Arról nem is beszélve, hogy a láncfűrész, amit használtak, valódi volt és tényleg levágta Sally ujját.


Forrás:

A világ egyik legjobb krimijének tartott Hetedik egyik jelenetében – nem szándékosan – Brad Pitt eltörte a kezét.  David Fincher végül ezt beleírt a forgatókönyvbe, mert így is eléggé megnehezítette a forgatást a baleset, és megvárni, hogy Brad meggyógyuljon, anyagilag nagy kiesést jelentett volna.