Galéria

4 TikTok trükk, amit felejts el: veszélyes és nem hozza a várt eredményt

Forrás:

A TikTok legtöbb trükkjének lényege, hogy a folyamatokat gyorsabbá és hatékonyabbá tegye. Nagyjából emiatt találhatta ki az egyik felhasználó, hogy a grillezett sajtos szendvicset érdemes lehet pirítóssütőben is elkészíteni, hiszen így sokkal gyorsabban megsül. Alapszabály, hogy a konyhai eszközöket rendeltetésszerűen kell használni, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket, erre figyelmeztet Janilyn Hutchings élelmiszermérnök: „A kenyérpirítókat nem arra tervezték, hogy paninisütőként funkcionáljanak, és ha grillezett sajtos szendvicset készítesz benne, könnyen kigyulladhat.”


Forrás:

Ha szereted a TikTokon található egyszerű recepteket, lehet, hogy veled is szembejöttek már olyan videók, amikben az étel elkészítésének első lépéseként megmossák a nyers húst. Janilyn viszont figyelmeztet, hogy ez egyáltalán nem biztonságos. „Amikor nyers csirkét – vagy bármilyen más típusú nyers húst – mosol meg a mosogatóban, a rajtuk lévő kórokozók könnyen átterjedhetnek a pultra és a közeli felületekre. Tehát szalmonellával és más baktériumokkal szennyezheted be a konyhádat. A mosás nem szüntetni meg a kórokozókat, viszont növeli a betegségek kockázatát.”


Forrás:

Az influenszereket gyakran szponzorálják energiaital-gyártó cégek, így előfordul, hogy túlságosan is előtérbe kerülnek ezek az italok. Ennek egy ellenáramlataként jöttek létre az energiaitalokról szóló paródiavideók, amik szintén az italok problémás oldalára hívják fel a figyelmet. Cara szerint azzal nincs semmi gond, ha valakinek néha lecsúszik egy-egy energiaital, de a túlzásba vitt fogyasztása egészségkárosító hatással bír. Míg egy átlagos kávéban 80 milligramm koffein található, addig egy energiaitalban 200. A koffeintöbblet szívdobogásérzést, hányingert, hányást, remegés, magas vérnyomást és szélsőséges esetben rohamokat és halált is okozhat – figyelmeztet a szakértő.


Forrás:

2021 nyarán lett elképesztő népszerű a klorofillcseppekkel felturbózott víz, ami bár biztonságos, túl messzire ment. Állítása szerint ugyanis rengeteg jótékony hatása van a szervezetre, ha valaki ilyen vizet fogyaszt rendszeresen, valójában a hatékonysága erősen megkérdőjelezhető. Szakértők szerint ráadásul hasmenést is okozhat, ráadásul a drága étrendkiegészítő helyett sokkal kifizetődőbb spenótot, kelkáposztát vagy épp rukkolát fogyasztani, amikben szintén megtalálható a klorofill.