Galéria

Emberek, akik pénzért házasodtak, felfedték, mi történt ezután az életükkel

Forrás: "Én nem, de a nénikém igen [a pénzért házasodott]. A férje egy igazi barom, és ő is tudja. Az a pasi a világ legkarótnyeltebb embere [...]. Állandóan kritizálja a nénikémet a súlya miatt, az egész család előtt; el sem tudom képzelni, mi mehet a négy fal között. Legutóbb, amikor a szüleim vigyáztak a gyerekeikre, a fickó teljesen kiakadt, mert hagytuk, hogy játsszanak az Angry Birds-dzel - ez a nyári vakáció alatt volt, és mi önként vállaltuk, hogy vigyázunk rájuk, mert a nénikém kemoterápiára ment. Tudom, hogy utál a férjével lenni, de nem hagyja el, mert 1: a családja dúsgazdag, 2: két kicsi gyerekük van, és nem akarja szétszakítani a családot."
Forrás: "Amikor 21 éves voltam, találkoztam egy nővel, aki nagyon vagyonos családból származott. Én mindig szegény voltam, a szülők vagyonát pedig 6-10 millió dollárra lehetett belőni, és a lány őrülten szerelmes volt belém. Mit tehettem volna, feleségül vettem. Addig nem is tudtam, mennyire el van távolodva a családjától (és a pénzüktől). Mindvégig vártam a menő melóra az apja cégénél, az ingyen házra, a pénzre - de ez nem jött. Kaptunk pár cuccot, néhány autót, egy-egy utazást fizettek, és ajándékokat is hoztak, de nem jött a nagy anyagi nyeremény. Miután lett egy gyerekünk, a gyereket borzasztóan elkényeztették. Ekkor jöttem rá, hogy lehet, hogy nekem nem sok csurrant-cseppent, de a gyerekemnek sosem kell nélkülözni, mint ahogy nekem kellett anno. Idővel megszeretettem a feleségemet azért, aki ő maga. Ez annak volt köszönhető, hogy összeszedtem magam. Több, mint 10 év volt. Nem volt mindig könnyű, de akármikor el akartam hagyni, az lebegett előttem, hogy már csak 5-10 év, és lesz annyi pénzünk, hogy utazzunk, és ne kelljen többet dolgoznom."
Forrás: "Nem én, de egy-két barátnőm csinált ilyet. Az egyikük munkanélküli, depressziós, de amúgy nagyon gazdag a férje vagyona miatt. Egyébként ő az aszexuális spektrumon helyezkedik el, szóval gondolom ez segített neki abban, hogy a pénzt válassza a szenvedély helyett. Ő és a férje jó barátok, de mi sokszor úgy érezzük, hogy a pasas nem tiszteli őt - noha a barátnőm ezzel nem ért egyet. A másik elvált és most egyedülálló anyukája két speciális nevelési igényű gyermeknek. A házasságuk rossz volt, a pasi sokszor megcsalta. Azonban a barátnőm anyagilag jó helyzetben van, mindezt a válásnak és a szüleitől örökölt pénzének köszönhetően."
Forrás: "A nagymamám pénzért házasodott, miután a nagypapám meghalt. A nagy gazdasági világválság idején nőtt fel, és attól félt, hogy miután nagyapa meghalt, ismét szegénységbe kerül. Szóval a mostoha nagypapámra mentőmellényként tekintett, és hozzáment, pedig az édesapám nagyon ellenkezett. A mostoha nagyapám aztán pokollá tette a nagymamám életét, ő pedig depresszióba zuhant. A depresszió átváltott állandó kötekedésbe másokkal szemben, különösen a családon belül. Szóval úgy nőttem fel, hogy utáltam vele lenni, és alig töltöttem időt a gyerekeivel és unokáival. 3-4 éve a mostoha nagyapám meghalt, és a nagymamám újra az az ember lett, akivel édesapám felnőtt, aki egyébként szórakoztató - de mivel a tesóimmal rosszak az emlékeink, még mindig nehezen bírunk vele időt tölteni."
Forrás: "Az elkényeztetett, gazdag haverom anyukája jut erről eszembe. Évi hat hónapot tölt egy tengerparti házikóban valahol máshol (mint kiderült, nem különösebben izgatja, hogy éves szinten alig van a férjével). Amikor a haverom gyerek volt, az édesanyja otthon volt a két gyerekkel, egy dadával, és egy házvezetőnővel, aki általában főzött helyette. Neki a kisujját se kellett mozdítania, ha nem volt kedve. Volt egy saját VIP parkolóhelye a Nordstroms (luxus áruház - a szerk.) előtt, mert annyi pénzt ott hagyott már, és folyton csak golfozott. Úgy tűnt, imádja az életét."
Forrás: "A húgom pénzért házasodott. Hatalmas háza volt, drága autói, annyit költhetett, amennyit csak akart, stb. Boldog volt, mert mindent megkapott. Mi szegény családban nőttünk fel, mielőtt a férjét megismerte, keményen dolgozott éveken át - de nem szerette őt, és folyton megcsalta azzal a pasival, akibe szerelmes volt. Maga mögött hagyta a vagyonos életet egy egyszobás lakásért. Most egy kis hentesboltban dolgozik. Csinálj, amit akarsz, de nyiss saját bankszámlát a gázosabb időkre - vagy úgy végzed, mint a húgom..."
Forrás: "Anyukám egyik barátja találkozott egy kőgazdag pasival New Yorkban, hozzáment, és pár évig együtt voltak. Aztán, úgy 5 év után a nő erősködött, hogy költözzenek át Bostonba. Végül teljesült az akarata, átköltöztek, majd ekkor a nő elvált a férjétől. Massachusettsben (legalábbis akkoriban, mert lehet, hogy azóta változott) egy olyan házasság után, ami legalább 5 éve tart, a feleséget megilleti a férj ingatlanvagyonának 50%-a (kivéve, ha van házassági szerződés). New Yorkban 10 évet kellett volna várnia erre. Ez egyértelműen egy stratégiai házasság volt részéről, és bár nem értek egyet a döntéseivel, nem gondolom, hogy bármit is megbánt az 5 évben, ami alatt több millió dollárt keresett."